• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Savaitgalį Kaune vykusios Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) taurės varžybos nudžiugino mūsų šalies lengvaatlečių rinktinės vyriausiąjį trenerį Kęstutį Jezepčiką. Labiausiai – šuolininko į tolį Povilo Mykolaičio rezultatas – 8 m  15 cm – ir pagerintas šalies rekordas.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rekordai ne kiekvieną dieną būna. 8 m 15 cm – rezultatas, kurį verta pažiūrėti. Verta pamatyti, kaip žmogus atsiplėšęs nuo žemės taip ilgai „skrenda“, – Balsas.lt sakė K. Jezepčikas.

REKLAMA

Anot trenerio, malonu, kad toks rezultatas paseiktas sezono pradžioje: „Dabar jis gali ramiai ruoštis pasaulio čempionatui ir planuoti kitas varžybas.“

– Ar su tokiu rezultatu P. Mykolaitis galėtų pretenduoti į pasaulio čempionato finalą? – Balsas.lt pasklausė K. Jezepčiką.

– Kaip susiklosto aplinkybės... Gal tokio rezultato ir prizinei vietai užtektų. Svarbiausia, kad tai būtų padaryta reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje. Psichologiškai dabar jis turėtų jaustis patogiai. Pastaraisiais metais jis dažnai buvo traumuotas. Svarbiausia, kad pagrindinėse varžybose Povilas startuoja stabiliai.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip galėtumėt apibendrinti LLAF taurės varžybas?

– LAF taurės uždavinys – išsiaiškinti sportininkus, kurie galėtų atstovauti Lietuvai Europos taurės komandinėse varžybose birželio 18-19 dienomis Serbijoje, Novi Sade. Beveik 100 proc. suformavome šią komandą, galimi nebent minimalūs pasikeitimai. Uždavinys pavyko puikiai. Kelsime tikslą Lietuvos komandai – prasibrauti į pirmą lygą. Pagrindiniai startai – universiada ir pasaulio čempionatas bus rugsėjo mėnesį, todėl sunku dabar ką apibendrinti.

– Galite ką nors išskirti?

– Keli sportininkai pagerino savo asmeninį rezultatą, bet sezono pradžioje visas rungtis, išskyrus maratoną, sportinį ėjimą ir daugiakovę, sunku apibendrinti, nes šį mėnesį dar tik prasideda normatyvų vykdymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar ryškėja savų rungčių lyderiai?

– Turėčiau paminėti tuos pačius žmones – Virgilijų Alekną (disko metimas), Austrą Skujytę (septynkovė). Nors tie įvykdyti normatyvai dar nieko negarantuoja, bet džiugu, kad sportininkai juos pasiekia jau dabar. Tai Sonata Tamošaitytė (100 m b.b.), aiškiai atsigavęs Raivydas Stanys (šuoliai į aukštį). Gal ištvermės rungtys taip nestebino.

– Kodėl?

– Turėjome keturias maratonininkes, o gavosi taip, kad dėl traumų ir kitokių nesėkmių liko tik viena, kuri ruošiasi pasaulio čempionatui – Diana Lobačevskė. Tas pats su ėjikais – gal aukštesnių rezultatų pavasarį tikėjomės. Tačiau jie iki rudenio gali pasiekti antrą sportinės formos piką.

REKLAMA

– JAV vykusiose IAAF „Deimantinės lygos“ varžybose savaitgalį V. Alekna diską nusviedė 67,19 m ir nusileido tik vokiečiui Robertui Hartingui (68,4 m). Ar tai mūsų šalies disko metiko „atgimimas“?

– Jeigu lyginsime su praėjusiu sezonu – pernai jam sutrukdė traumos. Pasiruošimas šįmet vyko sklandžiai. Paskutinės varžybos parodė, kad jis pajėgus varžytis su pačiais pajėgiausiais dėl aukščiausių vietų.

– Buvo atsiradę daug kritikų, kurie V. Aleknos galimybes vertina skeptiškai...

– Dar daug laiko iki pasaulio čempionato. Sunku prognozuoti, tačiau pasirengimas vyksta pagal planą. Buvo atsiradę daug pesimistų, aš toks niekada nebuvau. V. Alekna – elito sportininkas ir kovos tik dėl aukščiausių vietų.

REKLAMA

TIK FAKTAI

Europos komandinio čempionato II lygos varžybos vyks Novi Sade, Serbijoje, birželio 18-19 dienomis.

Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionatas vyks Ostravoje (Čekija) liepos 14-17 dienomis. Šių varžybų normatyvus jau įvykdė 11 Lietuvos sportininkų.

Pasaulio čempionatas vyks rugpjūčio 27 – rugsėjo 4 dienomis Degu (Korėja). Šių varžybų normatyvus jau įvykdė 12 žmonių. Į planetos pirmenybes planuojama siųsti 15-20 Lietuvos sportininkų delegaciją.

P. Mykolaitis Lietuvos šuolių į tolį rekordą – 8,15 m – pagerino 2 cm. Ankstesnis šalies rekordas – 8,13 m – priklausė Vladimirui Cepelevui (1982 metais birželio 5 dieną Rygoje) ir pačiam P. Mykolaičiui (2005 m. vasario 11 dieną Kaune).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų