• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vilniuje pasiektas ledų valgymo pasaulio rekordas – 350 g ledų per pusę minutės ir pirmą kartą Lietuvoje bei pasaulyje fiksuotas standartinės ledų porcijos valgymo rekordas – 30 sekundžių. Abu rezultatus prekybos ir pramogų centre „Ozas“ vykusios Ledų fiestos metu pasiekė 21 metų vilnietis Mindaugas Puodžius.

REKLAMA
REKLAMA

„Ledų valgymo čempionatui užsiregistravau netyčia internete pastebėjęs apie jį informaciją ir tik šiandien draugams pasakiau, kad prieš važiuojant prie ežero užsuksim į prekybos centrą sudalyvauti varžybose. Sunku nebuvo. Galėčiau pakartoti“, – sakė Mindaugas, įveikęs 120 ml ledus vafliniame indelyje per 30 sekundžių ir per pusę minutės suvalgęs aštuoniais gramais daugiau ledų nei 2006 m. pasaulio rekordininkas JAV. Pasak du rekordus pasiekusio vilniečio, specialiai ledų valgymo čempionatui nesitreniravo, tačiau jam yra tekę ruoštis sumuštinių valgymo varžyboms, kuriose taip ir nesudalyvavo.

REKLAMA

Ledų fiestos metu prekybos ir pramogų centre „Ozas“ pristatyta ir didžiausia iki šiol šalyje pagaminta 1,40 m aukščio, 0,7 m ilgio ir 0,5 m pločio, beveik 60 kg sverianti ledų ant pagaliuko porcija, kuriai sunaudota apie 18 kg pieno, 7 kg cukraus, 6 kg sviesto, 2 kg riešutų. Jos nuotraukas kartu su šventės metu pasiektų ledų valgymo rekordų video įrašais ir kitais būtinais dokumentais renginio organizatoriai pateiks Lietuvos rekordų registravimo agentūrai „Factum“ ir pasaulio Gineso rekordų knygos sudarytojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų