• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jo artimieji tvirtina, jog tai buvo didžiulė meilė, kuri galiausiai vis dėlto perdegė. Jos draugai įsitikinę, kad tai veikiau panašėjo į ketvirtį amžiaus, praleisto kalėjime: laimė, šioje žvaigždžių santuokoje buvo vaidinama tik politiniais tikslais.

Jo artimieji tvirtina, jog tai buvo didžiulė meilė, kuri galiausiai vis dėlto perdegė. Jos draugai įsitikinę, kad tai veikiau panašėjo į ketvirtį amžiaus, praleisto kalėjime: laimė, šioje žvaigždžių santuokoje buvo vaidinama tik politiniais tikslais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arnoldo Švarcnegerio ir Marijos Šraiver santuoka, žvelgiant iš šalies, panašėjo į pasaką. Nors tai buvo dviejų labai skirtingų pasaulių kolizija, kažkas iš fantastikos srities net Amerikai.

REKLAMA

Pasakos pabaiga

Kai jiedu nutarė tuoktis – o tai buvo prieš dvidešimt penkerius metus, – būsimoji nuotaka priklausė senam ir galingam demokratų klanui, kurį amerikiečiai pratę vadinti vienintele karališkąja šeima, kokią jie tik turi, – Kenedžiams. Aristokratiško kraujo, išpuoselėta Marija turėjo vieną ryškų bruožą, nebūdingą jos luomo panelėms, – profesines ambicijas. A. Švarcnegeris tuo metu buvo gęstanti kultūrizmo žvaigždė, smulkus Holivudo aktoriukas, kurio imigranto svajonės įsitvirtinti Amerikoje buvo tokios pat didelės, kaip ir jo raumenys.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto galiausiai viskas susiklostė taip, kaip jie norėjo. A. Švarcnegeris, kuriam dabar 63-eji, išgarsėjo ne tik Amerikoje, bet ir visame pasaulyje – tapo tarptautinio masto kino žvaigžde, o paskui dar ir Kalifornijos valstijos gubernatoriumi. M. Šraiver, 55-erių, buvo viena geriausių televizijos naujienų žurnalisčių, kol nusprendė pristabdyti karjerą, kad galėtų tinkamai pasirūpinti jųdviejų keturiais vaikais, o sutuoktiniui 2003 metais nusprendus eiti į politiką, ir visiškai jos atsisakė.

Taigi nuo pat pradžių tai buvo ryšys, pasmerktas rimtiems išbandymams. Skirtinga kilmė, išsilavinimas, kardinaliai skirtingos politinės pažiūros: ji – demokratė iki kaulų smegenų, jis – ištikimas į valdžią iškilti padėjusiai Respublikonų partijai. Bet kai prieš porą savaičių buvo pranešta apie to ryšio nutrūkimą, JAV žurnalistai, paskelbę, jog sužlugo viena garsiausių ir gražiausių šalies santuokų, nė trupučio neperdėjo. Tiesa, jie matė vieną tos santuokos pusę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gandai, virtę tiesa

Pora draugai tvirtina, kad visi, kuriuos sutuoktinių Švarcnegerių skyrybos šokiravo, matė tik visuomenei bruktą reklaminį paveikslėlį, ne realų gyvenimą. Kai landūs žurnalistai ėmė klausinėti porai artimų žmonių, kodėl gi ponia Švarcneger taip ilgai kentė santuokos pančius, jeigu buvo tokia nelaiminga, tie turėjo vieną atsakymą: dėl vaikų. Dėl to, kad tokia Kenedžių, atsidavusių katalikų, giminės tradicija.

Nors svarbiausia skyrybų priežastis – neištikimybė ir nesantuokinis vaikas, – į dienos šviesą iškilo tik dabar, sakoma, jog Švarcnegerių keliai išsiskyrė dar sausį. Tuomet gandais apie bręstančias skyrybas niekas iš pažįstamų nepatikėjo, nes žinojo: šios poros santykiai visada buvo labai sudėtingi, tačiau niekada – abejingi.

REKLAMA

Kaip pasakoja buvę A. Švarcnegerio padėjėjai Kalifornijos gubernatoriaus administracijoje, žmona ir vaikai jam visada buvo didžiausias prioritetas: jeigu ji paskambindavo, visas likęs pasaulis aplinkui liaudavosi sukęsis ir didžioji politika būdavo nustumiama į antrąjį planą.

Kalifornijos gubernatoriaus rezidencija yra valstijos sostinėje Sakramente, tad kai A. Švarcnegerį išrinko į šį aukštą postą pirmą kartą, jis mažiausiai tris naktis per savaitę praleisdavo mieste. Tačiau antrąją kadenciją jau kas rytą skraidydavo lėktuvu iš savo namų į sostinę, o vakarais skubėdavo atgal – nes žmona taip paprašė. Nes tai buvo svarbu vaikams.

REKLAMA

Vyresniosioms Švarcnegerių atžaloms – dukroms Katerinai ir Kristinai – dabar atitinkamai 21-eri ir 19 metų, jos studijuoja koledže. 17-metis Patrikas baigia vidurinę mokyklą. Jaunyliui Kristoferiui sukako 13 metų. Visada besąlygiškai rėmę tėvą visose jo politinėse kampanijose, jie, aišku, buvo prisiklausę visokiausių kalbų ir bjauriausių gandų. Tačiau tik dabar sužinojo, jog jie greičiausiai buvo tiesa.

Ir dūmai, ir ugnis...

Pirmoji veiksmo filmų aktoriaus, panorusio valdyti valstiją, rinkimų kampanija 2003-iaisiais dar nebuvo net kaip reikiant įsibėgėjusi, kai pasipylė kaltinimai A. Švarcnegeriui nederamu seksualiniu elgesiu. Atsirado mažiausiai penkiolika moterų, pasiskelbusių nukentėjusiomis nuo garsenybės priekabių per pastaruosius tris dešimtmečius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienai tų moterų – buvusiai akotorei Džidži Gojetė – praėjus dviem dienoms po to, kai A. Švarcnegeris 2003 metais oficialiai paskelbė kovosiantis dėl gubernatoriaus posto, buvo sumokėta 20 tūkst. dolerių. Už tylėjimą.

Tačiau ir be jos atsirado, kas sukelia skandalą. Los Andželo laikraščiuose pasirodė serija interviu su moterimis, kurios visos tikino tapusios A. Švarcnegerio seksualinio priekabiavimo aukomis: esą būsimasis gubernatorius graibstė joms už krūtinių, kišo rankas po sijonu, bandė išrengti, sodinosi ant kelių filmavimo aikštelėse, studijose, kitomis aplinkybėmis ir darė tai be jų sutikimo.

REKLAMA

A. Švarcnegeris, aišku, iš pradžių viską kategoriškai neigė, bet paskui tarsi atsiprašė pripažindamas, esą „nebūna dūmų be ugnies“.

Žinojo, bet rizikavo

Nepaisydama nieko, visą tą nemalonų laikotarpį M. Šraiver mūru stovėjo už savo vyrą. „Bet kam, kas išdrįs pereiti Arnoldui kelią, Marija nuneš galvą“, – tuo metu žurnalistams atviravo Marijos brolis, taip pat politikas Bobis Šraiveris.

Tai nebuvo lengvas darbas, juolab kad A. Švarcnegeris niekada per daug neslėpė esantis egocentriškas senamadiškas seksistas, tuo keldamas Amerikai šoką. Pavyzdžiui, 1988 metais, duodamas interviu žurnalui „Playboy“, jis pareiškė neleidžiantis, kad jo žmona kada nors mūvėtų kelnes.

REKLAMA

M. Šraiver į dažnai groteskiškas savo sutuoktinio kalbas reaguodavo visiškai ramiai ir, žinoma, rengdavosi, kaip tik norėdavo. „Turėjau būti kurčia, akla ir nepaprastai kvaila, kad nematyčiau, jog jis – daugiau nei gyva bėda“, – taip apie savo pasirinkimą, už ko tekėti, kartą yra pasakiusi ji.

A. Švarcnegeris niekada ir neneigė, jog gyventi su juo nebuvo lengva. „Mano praeitis nėra be priekaištų, todėl bet kada galėjome tikėtis puolimo“, – kalbėjo jis neseniai viename interviu.

Bet „Terminatoriaus“ žvaigždė nė neįtarė, kad netrukus tokį puolimą jam teks patirti iš savo dar net ne buvusios žmonos stovyklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atpildą ruošia advokatai

Yra priežasčių manyti, jog Kalifornijos eksgubernatoriaus ir prezidento Džono F. Kenedžio dukterėčios skyrybos gali tapti brangiausiomis per visą žvaigždžių porų skyrybų istoriją. Vien preliminariais spėjimais, suma, kurią M. Šriver gali gauti tapusi laisva moterimi, turėtų svyruoti nuo 200 iki 400 mln. JAV dolerių.

Tai puikiausiai parodo, kaip ryžtingai yra nusiteikusi atsimokėti už išdavystę moteris, kuriai, turinčiai galingiausio Amerikos klano pavardę ir paveldą, pinigų tikrai reikia mažiausiai. Skyrybų procesui M. Šraiver pasisamdė tikrą panašių bylų profesionalę – pagarsėjusią advokatę Laurą Veser. Pastaroji pažadėjo „išpurtyti iš Arnio viską, iki paskutinio cento“. Ir greičiausiai taip ir padarys.

REKLAMA

Nuo tų laikų, kai A. Švarcnegeris užsidirbdavo pragyvenimui vaidindamas barbarus, robotus žudikus ir vaikų darželio auklėtojus, jis gerokai praturtėjo. Dabar aktoriui ir politikui priklauso dešimtys pastatų Kalifornijos, Ohajo valstijose ir Denveryje, tarp jų – prekybos centrai, restoranai, biurų dangoraižiai. Milijoninį pelną neša sveikatingumo klubų tinklas „World Gym“. A. Švarcnegeriui priklauso šimto stambiausių verslo įmonių, tokių kaip „Coca-Cola“, „Starbucks“, taip pat kino kompanijų „Time Warner“ ir „20th Century Fox“, „Disney“, „Sony“ akcijos. Prieš penkerius metus jis už 133 mln. dolerių įsigijo oro linijų kompaniją „Legend International Air“.

REKLAMA

Bet kai A. Švarcnegeris ir M. Šraiver 1986-aisiais kėlė vestuves, nepasirašė vedybų sutarties. O kadangi nėra dokumento, numatančio, kokia dalis bendro turto atiteks kiekvienam sutuoktiniui jiems sumanius skirtis, pagal Kalifornijos įstatymus žmona gali drąsiai pretenduoti mažiausiai į pusę visų šeimos turtų. Turtų, skirtingais vertinimais siekiančių nuo 400 iki 800 mln. dolerių.

 

Parengė: Sandra Miškinienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų