• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos pareigūnai antradienį teigė nesantys tikri, ar masinį mirtinos bakterinės infekcijos proveržį sukėlė ispaniški agurkai.„Kaip ir anksčiau, šaltinis lieka nenustatytas“, – Hamburge vykusioje spaudos konferencijoje teigė aukščiausia sveikatos pareigūnė Cornelia Pruefer-Storcks, kurią cituoja naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikti dviejų iš Ispanijos atvežtų agurkų tyrimai patvirtino, kad juose yra potencialiai mirtinos ligos sukėlėjo, tačiau ne tos atmainos, kuria užsikrėtė šimtai žmonių, sakė ji.

REKLAMA

Ji pridūrė, kad dar du agurkai tiriami šiuo metu.

„Iš keturių agurkų, dvejais atvejais patvirtinome, kad juose yra EHEC patogeno, tačiau ne tos atmainos, kuri atsakinga už dabartinius įvykius“, – kalbėjo C. Pruefer-Storcks.

Tačiau ji gynė praėjusios savaitės sprendimą susiekti ligos protrūkį su ispaniškais agurkais.

„Nepaisant dviejų likusių tyrimų rezultatų, buvo teisinga paviešinti mūsų tyrimo rezultatus, nes užkratas gali sukelti EHEC“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtų buvę neatsakinga tylėti apie gerai pagrįstus įtarimus, kai tiek žmonių susirgo. Žmonių apsauga yra svarbiau nei ekonominiai interesai“, – pridūrė ji.

Infekcine žarnyno liga užsikrėtė keli šimtai žmonių, daugiausiai – šiaurės Vokietijoje. Apie pirmuosius ligos atvejus pranešta prieš keletą savaičių.

Vokietijos pareigūnai yra įsitikinę, kad dėl mirtinos E. coli atmainos protrūkio kaltos žalios daržovės. Hamburgo pareigūnai buvo pirmieji pareiškę, kad tikėtinas užkrato šaltinis – iš Ispanijos importuoti agurkai.

Tačiau Ispanija piktai atmetė jai verčiamą kaltę ir sukritikavo tai, kaip Vokietija tvarkosi su krize, teigdama, kad tai Ispanijos žemės ūkiui dėl kritusių pardavimų kainuoja daugiau kaip 200 mln. eurų per savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų