REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė pirmadienį Marijampolėje pradėjo treniruočių stovyklą prieš 2013 m. Europos čempionato atrankos turnyro startą. Pasirengimo pradžioje futbolininkams teko vėsintis po treniruočių, neapsieita be traumų, o komandos naujokai pradėjo susipažinti su kolektyvu, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Naujokai padidino konkurenciją

Jaunieji futbolininkai atrankos kovoms rengiasi šalia Marijampolės „Arvi“ futbolo arenos esančiame treniruočių aikštyne.

REKLAMA

„Ruošiamės kautis, daug kalbame ir nuteikinėjame žaidėjus. Treniruojamės du kartus per dieną, taip pat analizuojame būsimos varžovės Slovėnijos rungtynių vaizdo įrašą“, - pasakojo rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

Antradienį futbolininkams teko kęsti varginantį karštą orą, tad po treniruotės žaidėjai kojas atvėsino netoliese esančiame upelyje. Prie tokių orų komandai šią savaitę reiks priprasti – panašus oras prognozuojamas penktadienio dvikovos su Slovėnija metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Oras bus vienodas abiem komandoms, todėl to nesureikšminame. Tačiau be abejo stengiamės per daug nepervarginti žaidėjų, tenka gerti daug skysčių ir prie to prisitaikyti“, - kalbėjo treneris.

Prie jaunimo rinktinės šioje stovykloje prisijungė nemažai naujokų. Pasak V.Stankevičiaus, jiems dar reikės laiko įsilieti į ekipą. „Komanda nesukuriama per vieną dieną. Nauji žaidėjai demonstruoja norą ir stengiasi pritapti. Manau, kad gerai, kai konkurencija komandoje didelė, niekas nėra garantuotas dėl savo vietos sudėtyje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po antradienio rytinės treniruotės neapsieita be sužeidimų. Po susidūrimo galvomis su komandos draugu Marijampolės „Sūduvos“ saugui Karoliui Chvedukui teko siūti antakį.

Susipažįsta su U-21 rinktine

Du iš kelių rinktinės naujokų - buvę Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai Martynas Jefišovas ir Edvinas Girdvainis. Italijos klubams atstovaujantys, už daugelį komandos draugų  šiek tiek jaunesni žaidėjai džiaugėsi suteikta galimybe išbandyti jėgas U-21 rinktinės gretose.

„Džiugu gauti pakvietimą į rinktinę. Matau, jog turime tikrai gerą trenerį ir komandos atmosferą. Dar tik reikės šiek tiek laiko susižaisti su komandos draugais ir pačiam atgauti formą. Teko mėnesį praleisti be futbolo, nes gydžiausi patirtą kelio traumą“, - LFF.lt  teigė Italijos „Padova“ klubo gynėjas E.Girdvainis.

REKLAMA

„Tikėjausi gauti kvietimą ir malonu, jog taip ir atsitiko. Šiuo metu esu geros formos, traumų neturėjau. Esu pasiruošęs atiduoti visas jėgas. Rinktinės vyriausiasis treneris man jau pažįstamas, tai geras specialistas. Pats žaidėjų kolektyvas man naujas, nes pažinojau tik Marių Miškinį iš U-19 rinktinės. Su kitais teks susipažinti, bet manau, jog sutarsime puikiai“, - kalbėjo „Montichiari“ klubui atstovaujantis M.Jefišovas.

Paklausti ką mano apie artėjančias rungtynes su Slovėnija ir Malta, futbolininkai teigė, jog įmanoma įveikti abu varžovus. „Vakar žiūrėjome Slovėnijos rinktinės rungtynių vaizdo įrašą. Tikrai galime su jais žaisti ir pakovoti dėl pergalės. Kol kas nematėme tik Maltos ekipos, ją įvertinsime vėliau“, - teigė E.Girdvainis.

U-21 rinktinė Marijampolėje stovyklaus iki ketvirtadienio. Penktadienį, birželio 3 d., 18 valandą Lietuvos komandos varžove Šiaulių miesto savivaldybės stadione bus Slovėnija. Birželio 7 d. 18 val. ten pat mūsiškiai žais su Malta. Abejas rungtynes internetu tiesiogiai transliuos Futbolo.TV.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų