REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienio, gegužės 30-osios vakarą menų fabrike „Loftas“ susirinkę šiuolaikinės muzikos fanai, regis, apie būsimą darbo savaitę galvojo mažiausiai - matematikos profesorius ir kompozitorius Danielis Victoras Snaithas, melomanams geriau žinomas kaip „Caribou“ ar „Manitoba“, čia surengė įspūdingą gyvą pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Swim„ – paskutinis ir jau garsiausias „Caribou“ albumas, pelnęs Daniel'iui pasaulinį pripažinimą. Nepamatuojamo emocinio gylio šokių muzikos infekcija, genijaus kūrinys, „kitapasaulinės“ psichodelikos etalonas – tokių ir panašių epitetų muzikantui ir jo darbams negaili įtakingiausi muzikos leidiniai.

REKLAMA

Daniel Snaith – vienas originaliausių šių dienų kūrėjų, tad pamatyti tokį gyvą pasirodymą ne šimtatūkstantinėje minioje kažkur kitoje šalyje, o čia pat, daugeliui jo gerbėjų Lietuvoje buvo netikėta, tačiau itin maloni staigmena.

Žinia apie praktiškai paskutinę akimirką į savo koncertinį turą Lietuvą įtraukusį „Caribou“, šiuolaikinės muzikos fanams buvo sutikta audringai – pilnutėlė menų fabriko erdvė tik darkart įrodė, kad kokybiškai muzikai prasto laiko nėra. Aktualios muzikos renginių seriją „Silence Live" pradėjęs koncertas abejingų nepaliko ir jau privertė spėlioti, kas bus kitas šio ciklo svečias.

REKLAMA
REKLAMA

Lėtai pulsuojantį, tačiau vos juntamą galingos energijos srautą nešantį pasirodymą užbaigė žymiausias paskutiniojo albumo kūrinys „Odessa„ – po kūrinį lydėjusios audringos reakcijos „Caribou“ neliko nieko kito, kaip tik darkart lipti ant scenos bisui.

„Aktuali, šiuolaikinė muzika, kurios Vilniui taip trūksta, gražūs žmonės ir tas vasariškas festivalinis jausmas – vasarą pasitikome stipriai„, ‒ po pasirodymo kalbėjo „Silence Live“ sumanytojas Vidmantas „Vidis“ Čepkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų