• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba aiškinasi, ar į Lietuvą nepateko užkrėstų agurkų iš Ispanijos. Tyrimo rezultatai turėtų paaiškėti pirmadienį.Tarnybos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Stanevičius sako, kad greičiausiai Lietuvoje apskritai nėra agurkų iš Ispanijos, o šios produkcijos daugiausiai importuojama iš Lenkijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuva taip pat išanalizavo šią situaciją. Šiuo momentu iš tų partijų, iš kurių Vokietijoje buvo nustatytas sukėlėjas, Lietuvoj agurkų nėra. Praktiškai vien lenkiški ir lietuviški agurkai. Bet žinant, kad šitas sukėlėjas praktiškai plinta panaudojant mėšlą kaip trąšą ir tai yra fekalinis užteršimas, mes atrinkom ir lietuviškos produkcijos mėginius, ir pirmadienį po pietų mūsų laboratorija pasakys, ar turim tokį pavojų.

REKLAMA

Tiesa, pasidomėjome infekcinėse ligoninėse, atvejų pagausėjimo nėra, panašių susirgimų proveržis neužfiksuotas“, – sako Z. Stanevičius.

Vokietijoje dėl užkrėstų agurkų mirė 10 žmonių, dar mažiausiai 1000 susirgo. Skelbiama, kad užkrėstų agurkų, tikėtina, buvo importuota ir į Vengriją, Čekiją, Austriją bei Liuksemburgą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų