REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino tris 2012 m. nekilnojamojo turto mokesčio tarifus – pagrindinį 0,9 ir 0,6 proc. – atsižvelgiant į nekilnojamojo turto buvimo savivaldybės teritorijoje vietą ir paskirtį (pastatai Laisvės alėjoje ir senamiestyje). Apleistiems, neprižiūrimiems pastatams bus taikomas 1 proc. mokesčio tarifas.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo nuspręsta, kad viešbučiams, esantiems centrinėje miesto dalyje, bus taikomas 0,9 proc. tarifas.

REKLAMA

„Kaune yra labai daug pastatų, kurie nėra tvarkomi. Galbūt mums reikėtų kreiptis į Seimą su pasiūlymu padidinti nekilnojamojo mokesčio tarifą net iki 2 ar 3 proc. neprižiūrimiems pastatams“, – sakė tarybos narys Visvaldas Matijošaitis.

Šią idėją palaikė visi tarybos nariai, todėl buvo nuspręsta artimiausiu metu parengti kreipimąsi į Seimą dėl Nekilnojamojo turto įstatymo pataisų dėl neprižiūrimų pastatų mokesčio tarifo padidinimo, nes ši problema iškyla ne tik Kaunui.

REKLAMA
REKLAMA

„Savivaldybės administraciją taip pat norėčiau paraginti atidžiau įvertinti mieste esančius prastos būklės pastatus. Šiuo metu turime tik 33 objektus, kuriems taikomas 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifas, o tokių pastatų tikrai yra daugiau. Sąrašas turėtų būti ilgesnis“, – kalbėjo meras Rimantas Mikaitis.

Buvo nuspręsta, kad viešbučiams, esantiems centrinėje miesto dalyje, bus taikomas 0,9 proc. tarifas.

Pagal Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą, gali būti nustatytas 0,3–1 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės mokesčio tarifas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikus skaičiavimus, kaip keitėsi nekilnojamojo turto mokestinė vertė nuo 2006 iki 2011 metų, pastebimos vertės mažėjimo tendencijos. Šių metų sausio 1 d. duomenimis, turto mokestinė vertė Kauno mieste sumažėjo vidutiniškai 34,98 proc., o Laisvės alėjoje ir Senamiestyje – 34,90 proc.

„Kauno miesto gyventojams mokesčių našta mažės, taip sumažės ir gaunamos savivaldybės pajamos“, – teigė Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų