• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 26 d. (ketvirtadienį ) 19 val. Vilniuje, Sereikiškių parke vyks akcija-koncertas „Išjunk kompą, įsijunk save!" Renginys skirtas paraginti žmones susimąstyti, kiek laiko pragaištingai praleidžiame prie kompiuterio, ir pasiūlyti jiems įdomiau bei prasmingiau leisti savo laisvalaikį. Akciją rengia Vilniaus ateitininkai, kurie dainuos koncerte ir užims susirinkusius žaidimais. Prieš koncertą nuo 17 val. K. Sirvydo skverelyje (prancūzų parke) vyks dirbtuvės, kuriose praeiviai galės išmokti šokti svingą, sudainuoti liaudišką sutartinę arba prisidėti prie gatvės piešinio kūrimo. „Visa tai darome, kad primintume bendraamžiams ir sau, jog yra galybė nuostabių dalykų, kuriuos gali nuveikti su draugais mieste, jei tik pavyksta atsiplėšti nuo kompiuterio“, teigia vienas iš organizatorių Paulius Mieželis.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra daug įvairių prevencinių programų, saugančių jaunimą nuo tabako, alkoholio ar narkotikų priklausomybių. Tačiau mūsų karta susiduria su nauja priklausomybe, kylančia iš besaikio naudojimosi kompiuteriu. Labai gaila matyti bendraamžius ir save tarp jų, kai prasėdime gražiausias savo dienas internete. Tačiau nėra reikalo verkšlenti, tiesiog imamės veiklos, kad taip nebūtų“, sako Vilniaus A. Damušio ateitininkų kuopos narys Juozas. Akcijos organizatoriai tikisi, kad miestelėnams patiks leisti vakarą drauge su ateitininkais, o akcijos šūkis ir dovanų gautas lipdukas primins, kad užsisėdėję prie kompiuterio mes prarandame save.

REKLAMA

Kompiuteris jokiu būdu nėra blogis savaime. Popiežius Jonas Paulius II, jau 2002 metais, rašė apie internetą: „Bažnyčia žvelgia į šią naująją komunikavimo priemonę realistiškai ir pasitikėdama. Kaip ir kitos komunikavimo priemonės, tai – įrankis, o ne tikslas." Tad šiuo renginiu norima priminti jaunimui, kad kompiuteris turi tarnauti žmogui, o ne atvirkščiai. Savo laisvalaikį valdome patys ir visi kartu galime pasistengti, kad jis būtų turiningas ir įdomus.

Ateitininkai yra jaunimo ugdymo organizacija, savo veiklą grindžianti katalikiškumo, visuomeniškumo, inteligentiškumo, tautiškumo ir šeimiškumo principais. Ateitininkų federacija vienija daugiau nei 3000 narių ir veikia jau per 100 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų