• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pastaruosius 16 mėnesių iš Didžiosios Britanijos deportuoti beveik 7 tūkst. nusikaltusių užsieniečių, tačiau tik 47 proc. jų išvyko pasinaudodami savanoriško grįžimo į savo gimtąją šalį programą, kuria remiantis asmeniui už išvykimą sumokama iki pusantro tūkstančio svarų sterlingų, atskleidė britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis skelbia, kad tokių asmenų skaičius auga. Tai  akivaizdu palyginus su 2009 metais, kai tik kas trečias deportuotas užsienietis nusikaltėlis pasinaudojo šia programa.

REKLAMA

Šie skaičiai reiškia, jog nuo programos vykdymo pradžios 2006 metais Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojai išleido nuo 20 iki 25 mln. svarų sterlingų, kad įtikintų nusikaltėlius išvykti iš Jungtinės Karalystės į savo gimtąsias šalis.

Šalies koalicinė vyriausybė jau anksčiau susilaukė kritikos už sprendimą patrigubinti sumą, sumokamą užsieniečiams kaliniams, kad jie grįžtų namo, kartais net ir neatlikę visos bausmės, taip siekiant sumažinti kalinių skaičių šalyje.

Oficialių duomenų kol kas nėra, tačiau remiantis vidiniam naudojimui skirtu Britanijos pasienio agentūros dokumentu, nuo praėjusių metų sausio iki šių metų balandžio iš Britanijos buvo deportuoti 6989 nusikaltėliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų