REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukėlęs neregėtą skandalą 64-ajame Kanų kino festivalyje, garsusis danų kino režisierius Larsas fon Trieras ketvirtadienį paliko šį Prancūzijos miestą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai žurnalistams pranešė kino festivalio direkcijos atstovas.

Ketvirtadienį jis oficialiai paskelbė L. fon Trierą persona non grata. Kitaip tariant, jis išvarytas iš festivalio.

REKLAMA

Bet, Kanų kino forumo vadovybės sprendimu, jo filmas „Melancholija“ lieka pagrindinėje konkurso programoje ir toliau kovos dėl festivalio apdovanojimų.

Įvykiai klostėsi šitaip. Trečiadienį per spaudos konferenciją L. fon Trieras, paklaustas apie savo vokišką kilmę, ėmė kalbėti apie vokiečių kultūrą ir istoriją. „Aš suprantu Hitlerį. Aš manau, kad jis darė absoliutų blogį, bet aš galiu jį įsivaizduoti, tūnantį bunkeryje savo paskutinėmis valandomis. Žinoma, aš esu prieš Antrąjį pasaulinį karą“, - pareiškė režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

Mėgindamas kaip nors išsisukti iš susidariusios keblios padėties, jis netikėtai, matyt, juokaudamas, pridūrė: „Aš - nacistas“.

Bet dalis žurnalistų sutiko šiuos žodžius „kaip rimtą pareiškimą“. Tai sukėlė triukšmingą skandalą. Po kelių valandų festivalio direkcijos spaudžiamas L. fon Trieras paskelbė specialų pareiškimą, kuriame atsiėmė savo žodžius. „Jeigu aš ką nors įžeidžiau, tai prašau atleisti. Aš nesu nacistas ir antisemitas“, - pabrėžė menininkas.

Tačiau ketvirtadienio rytą buvo sušauktas skubus Kanų kino festivalio vadovybės posėdis. Jame buvo priimtas sprendimas išsiųsti L. fon Trierą iš festivalio, paskelbus jį persona non grata.

L. fon Trieras nedelsdamas paliko Kanus savo automobiliu. Mat režisierius bijo lėktuvų ir keliauja tik kelių transportu.

Kai kurie šaltiniai neatmeta, kad režisierius gali būti paduotas į teismą „dėl nacizmo teisinimo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų