REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaip nufotografuoti vieną labiausiai nuo foto objektyvų saugomą pasaulio šalį? Fotografui Čarliui Kreinui atsakymas pasirodė paprastas: fotografuoti tai, ką  „turistams“ savo šalyje leidžia matyti valdžia.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu nėra galimybės nufotografuoti to, ką slepia „vidus“, tuomet atsakymas buvo fotografuoti  „išorę“. Šios fotografijų serijos yra iš Pchenjano, Šiaurės Korėjos sostinės miesto.

REKLAMA

Nors ir nėra itin įprasta, galvoti apie Korėją kaip apie atostogų maršrutą, visos šios fotografijos buvo darytos sostinės turistinėse vietose. Fotografas Čarlis užtruko beveik metus, kol gavo leidimą keliauti į Š. Korėją su fotoaparatu. Jam nebuvo leista turėti mobiliojo telefono ir visos kelionės metu jį lydėjo du gidai.

Pradžioje šie du žmonės atrodė panašūs į robotus, kurie viską kalbėjo lyg iš knygų išmoktomis  frazėmis, pasakodami apie puikius savo šalies pasiekimus. Po kelių dienų ir nemažai padarytų fotografijų serijų abu gidai tapo draugiškesni ir sukalbamesni.

REKLAMA
REKLAMA

Padirbėti šalyje, kurią kažkas pavadino  Stalinistiniu Disneilendu, buvo tikras išbandymas,  tačiau rezultatai buvo puikūs. Pirmoji Čarlio Kreino knyga, „Welcome to Pyongyang“ buvo išleista kartu su Nicholas Bonner iš Koryo Tours 2007  metais.

Siūlome pasižiūrėti Š.Korėjos fotografijų seriją:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų