REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje, apsilankęs Europos futbolo sąjungos (UEFA) prezidentas Michelis Platini išreiškė paramą futbolo vystymo projektams Lietuvoje bei apgailestavo, kad mūsų šalies neturi nacionalinio stadiono rinktinės rungtynėms, skelbiama Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi turėdamas galimybę atvykti į Lietuvą. Priešpaskutinio mano vizito metu buvau Nacionalinės futbolo akademijos atidaryme. Galiu pasakyti, kad per tą laiką daug kas pasikeitė. Vien ką sako dešimt kartų išaugęs žaidžiančių vaikų skaičius. Taip pat išaugo ir futbolo akademijos bazė. Tai yra svarbiausi dalykai. LFF prezidentas puikiai atliko savo darbą, tiek UEFA komitetuose, tiek Lietuvoje. Linkiu ir toliau taip vystyti masinį futbolą. Prancūzijoje viskas vyksta ne taip gerai“, - penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo UEFA vadovaujantis legendinis Prancūzijos futbolininkas.

REKLAMA

„Atvykau į Lietuvą tam, kad išreikščiau savo paramą futbolo projektams. Laukia daug darbų. Lietuva turi apie 20 nacionalinio čempionato reikalavimus atitinkančių stadionų, tačiau yra viena iš nedaugelio šalių, kuri neturėjo nacionalinio stadiono rinktinės rungtynėms. Tikiuosi, kad vyriausybė priims tam tikrus sprendimus, kurie padės pastatyti tokį stadioną. Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir UEFA gali padėti, tačiau infrastruktūros vystymas priklauso nuo valdžios. Manau, kad Lietuvai turėtų būti nemalonu, kai į šalį atvykę pasaulio čempionai nenori žaisti nekokybiškoje aikštėje ir stadione“, - sakė M. Platini.

REKLAMA
REKLAMA

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius pranešė, kad UEFA skyrė lėšų stadiono Vilniuje rekonstrukcijai.

„Malonu matyti UEFA prezidentą Lietuvoje. Šis vizitas yra labai trumpas, daug laiko susipažinti su visomis problemomis nėra, todėl nusprendėme susitikti Kaune, kur šiandien vyksta masinio futbolo renginiai. Simboliška kad susitinkame čia, nes M. Platini akcentuoja, kad masiškumas ir vaikų futbolas yra svarbiausias, - sakė LFF vadovas. - Šiandien buvo priimtas svarbus mums sprendimas - UEFA patvirtino 2,3 milijonų eurų vertės paramą LFF stadiono Vilniuje rekonstrukcijai. Manau, kad tai pakankamai rimta pagalba. Ji leis šį stadioną sutvarkyti iki UEFA trečiosios kategorijos, kuri oficialiai leidžia rengti nacionalinių rinktinių rungtynes. Pirmajame etape bus įrengta dirbtinės dangos aikštė, apdengiamos tribūnos, rekonstruotas pastatas ir pagerinamos sąlygos žiūrovams, žiniasklaidai, VIP svečiams. Toliau numatoma maniežo statyba ir kiti darbai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Reikia pažymėti, kad stadionų statyba nėra pagrindinė LFF misija, tam turėtų būti didesnis valstybės dėmesys. Gera žinia tai, kad jau yra iš principo priimtas politinis sprendimas skirti 10 mln. litų Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono sutvarkymui. Tai būtų paprastas sprendimas siekiant turėti tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną. Šis klausimas bus svarstomas Vyriausybėje. Taip pat reiktų paminėti, kad Vilniaus miestas futbolo akademijos projekto Naujojoje Vilnioje skyrė 400 tūkst. litų, o KKSD projektavimo darbams - 600 tūkst. litų“, - sakė LFF viceprezidentas Gintautas Babravičius.

REKLAMA

„Mūsų prioritetai buvo orientuoti į šiemet vyksiantį Europos vyrų krepšinio čempionato finalinį etapą, tačiau šiuos metus galima vertinti kaip lūžo metus, nes daugiau dėmesio bus skiriama ir kitoms sporto šakoms. Nėra gerai, kad Lietuva neturi reprezentacinio stadiono, tačiau tikiuosi, kad ateityje turės ne vieną. Jau vyko kalba dėl Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono renovavimo, taip pat diskutuojama dėl esamų stadionų sutvarkymo Vilniaus mieste, sprendžiamas klausimas dėl stadiono Vilniaus Šeškinėje likimo“, - kalbėjo spaudos konferencijoje dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Po spaudos konferencijos M. Platini dalyvavo Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynių „Ežiogolas“ ir „UEFA Grassroots day. Švęskime futbolą“ projekto atidaryme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų