REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo posėdžio metu susikibo du parlamentarai. Tautos prisikėlimo partijos pirmininkas A. Valinskas akcentavo, kad jo kolega konservatorius, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas elgiasi taip, lyg būtų paėmęs kyšį už Miškų įstatymo priėmimą, viską išleidęs ir dabar karštligiškai atidirbinėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Ginčas kilo priiminėjant Miškų įstatymą. Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas J. Šimėnas negalėjo paaiškinti kai kurių įstatymo netikslumų.

REKLAMA

Etikos ir procedūrų komisijos vadovas A. Salamakinas portalui Balsas.lt sakė nustebęs tokiais kolegų veiksmais. „Manau, kad A. Valinsko išsakyti teiginiai yra rimti. Jei tai šmeižtas, J. Šimėnas turėtų kreiptis į atitinkamas institucijas. Jei J. Šimėnas kreipsis į mane, pradėsime tyrima Etikos ir procedūrų komisijoje“ – sakė A. Salamakinas.

Pats J. Šimėnas pažadėjo kreiptis net į prokuratūrą dėl šmeižto, bet tai nepadarė įspūdžio TPP vadovui.

REKLAMA
REKLAMA

A.Valinskas portalui „Balsas.lt“ sakė su džiaugsmu lauksiąs, kol J. Šimėnas kreipsis dėl jo žodžių į prokuratūrą, kaip pastarasis viešai pažadėjo. „Prašau, jei tik jis turi noro. Naudojau tariamąją nuosaką, tad nelabai žinau, ko jis čia siekia. Išvalyti savo mundurą? Bet aš abejoju ar jis išvis gali būti išvalomas. Tuo labiau, kad jau po skandalo su Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymu Seime tai buvo vieša paslaptis ir ne mano vieno spėjimas“, - sakė TPP lyderis.

Primename, kad minėtą įstatymą, į priėmimo stadiją, J. Šimėnas atnešė ne tokį, koks buvo priimtas Seimo po svarstymo. Ten įrašytus kelis žodžius, kurie, kaip spėjo kolegos, galėjo būti naudingi verslininkams, planuojantiems statyti hidroelektrines, komiteto vadovas aiškino „technine klaida“, nors pradžioje išvis neigė, kad kažkas tekste ne taip. J. Šimėnas tada pripažintas pažeidęs Seimo statutą.

Anot A. Valinsko, J. Šimėnas gavo ko nusipelnęs, nes pats ir Seimo koridoriuose, ir spaudos puslapiuose yra kaltinęs oponentus. „Apie mus jis buvo sakęs, kad atstovaujame Rusijos dujininkų interesams, nes šie yra mus nupirkę. Tegul pasižiūri, prieš bėgdamas į prokuratūrą, į savo paties pasisakymus“, - pabrėžė A. Valinskas.

Anot A. Vainsko, J. Šimėnas gavo ko nusipelnęs, nes pats ir Seimo koridoriuose, ir spaudos puslapiuose yra kaltinęs oponentus. „Apie mus jis buvo sakęs, kad atstovaujame Rusijos dujininkų interesams, nes šie yra mus nupirkę. Tegul pasižiūri, prieš bėgdamas į prokuratūrą, į savo paties pasisakymus“, - pabrėžė A. Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų