• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės pritarimas siūlymui finansuoti studijas Lietuvoje veikiančiuose užsienio aukštųjų mokyklų filialuose reiškia, kad finansuojamos ne užsienio aukštosios mokyklos, o siekiama, kad studentai nevyktų mokytis svetur, ketvirtadienį pareiškė Premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

"Finansuojame ne užsienio aukštąsias mokyklas, o finansuojame lietuvių studentus, kuriems atsiranda vis daugiau galimybių rinktis geriausias studijas čia, Lietuvoje, ir nevažiuoti kur nors į „oksfordus“ ar „kembridžus“. Noriu pastebėti, kad taip, kaip pasaulyje vyksta labai intensyvi konkurencija dėl užsienio investicijų pritraukimo į savo šalis, lygiai taip pat vyksta įnirtinga konkurencija dėl geriausių pasaulio universitetų pritraukimo į savo valstybes", - interviu "Žinių radijui" sakė A. Kubilius.

"Nemanau, kad elgtumėmės protingai ir išmintingai, jeigu nedalyvautume tokioje konkurencijoje ir nesiektume tų geriausių universitetų pritraukti pas mus", – pridūrė jis.

Trečiadienį Vyriausybė pritarė siūlymui finansuoti studijas Lietuvoje veikiančiuose užsienio aukštųjų mokyklų filialuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų