• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sebastianas Vettelis puikiai pradėjo sezoną: per pirmus keturis etapus iš 100 įmanomų taškų jis iškovojo 93. Bet 2010 metų čempionas leido suprasti, kad tokia sėkmė dar nesusuko jam galvos.

REKLAMA
REKLAMA

Sebastianas Vettelis, „Red Bull“: „Kiekvienose lenktynėse mes iškovojome tiek taškų, kiek galėjome, ir tai puiku. Bet mes žinome, kaip greitai gali keistis situacija. Praeitais metais matėme, kaip atsilošė Fernando Alonso, todėl reikia nuolatos judėti į priekį ir kiekvienoms lenktynėms ruoštis atskirai, stengtis iškovoti maksimalų taškų kiekį.

REKLAMA

Kai sezonas prasideda sėkmingai, tai neblogai, bet dar laukia ilgas kelias. Praėjo keturi etapai iš 19-os, todėl galima paskaičiuoti, kiek liko iškovoti taškų. Turime išsaugoti koncentraciją.

Iš esmės, esu patenkintas. Penktadienį patekau į avariją ir sudaužiau bolidą. Mechanikai puikiai padirbėjo, net Markas Webberis padėjo atstatyti mano RB7 bolidą. Gailiuosi, kad jiems teko sunkiai dirbti, bet dėka vakar ir šiandien parodytų rezultatų, šios pastangos atsipirko. Todėl didelis ačiū komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynių pradžioje buvo neaišku, kaip klostysis įvykiai. Įsivaizdavome, kaip elgsis padangos, kaip ilgai jos laikysis trasoje, bet tik po dviejų sustojimų buvo galima suprasti įvykių logiką.

Galėjau likti su minkštomis padangomis, bet jeigu trasoje būtų pasirodęs saugos automobilis, trasoje būčiau likęs su senomis padangomis, todėl priėmėme sprendimą nuvažiuoti dar vieną trumpą atkarpą. Pavyko kontroliuoti lenktynes ir esu labai patenkintas tuo, kaip komanda reagavo į situacijos pasikeitimus.

Po Kinijos etapo žengėme žingsnį į priekį. Pasimokėme ir dabar reikia padaryti viską, kad toliau rodytume gerus rezultatus kituose etapuose.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antroji vieta Turkijos Didžiojo Prizo lenktynėse Markui Webberiui tapo geriausia sezono metu. Australas pasakė, kad šiandien jis negalėjo pasiekti aukštesnio rezultato. Galimybę pakovoti dėl pergalės iš Webberio atėmė Rosbergas, kuris gerai startavo ir lenktynių pradžioje užėmė antrą vietą.

Markas Webberis, „Red Bull“: „Iš tikrųjų parodžiau maksimumą. Nugalėti Sebą buvo neįmanoma, labiausiai dėl Rosbergo. Jis važiavo savo lenktynes ir tai normalu, bet vis tik jo startinis manevras galėjo būti skaidresnis. Bet savo rezultatą laikau pelnytu.

REKLAMA

Vettelis puikiai pradėjo sezoną, beveik nepraranda taškų. Visiems kitiems tai blogas variantas ir dabar mums reikia anksčiau ar vėliau perlaužti situaciją.

Visi turime silpnas vietas ir kiekvienam iš mūsų reikia tuo pasinaudoti. Jis puikiai pradėjo sezoną, o komanda dirba labai gerai. Čia visa esmė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų