REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kelionė į Černobilį, tai ekstremalus turizmas; Dirbant kartu su valdžios įstaigomis, būtų galima padidinti turistų skaičių“ - Anatoliv Pakhlya, Ukrainos valstybinio turizmo biuro vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Galima buvo pastebėti, kad pastaruoju metu, atominių elektrinių šalininkai visai nukabino nosis, ironiškai rašoma vieno Ispanijos naujienų portalo publico.es bloge. Nuo to laiko, kai išsipildė blogiausios „pranašystės“ apie Fukušimos reaktorių - tvirtinimai apie atominės elektrinės saugumą subliuško, tačiau dar ne viskas prarasta, dar liko argumentas, apie kurį pagalvota nebuvo.

REKLAMA

O jis štai koks: Japonijos atominės elektrinės katastrofa galiausiai taps lobių kasykla turizmo sektoriui. Kaip jums toks pareiškimas? Jeigu skamba kiek per stipriai, aiškiname toliau.  Fukušimos nelaimė  sukėlė didžiulį išgąstį: daugybė žmonių buvo evakuoti, darbininkai, dirbę nelaimės vietoje, susirgo, neišmatuojamas ir nesuskaičiuojamas teritorijos plotas buvo užterštas ir bus uždarytas ilgam laikui, tokia yra tiesa. Tačiau galime beveik neabejoti, kad po kelių dešimtmečių, turistai sumokės kiek paprašyti, kad galėtų aplankyti šią teritoriją ir nusifotografuoti prie reaktorių griuvėsių.

REKLAMA
REKLAMA

Prisiminkime Černobylio pavyzdį. Taip jau sutapo, kad šiais metais suėjo 25 metai po katastrofos, o dar prisidėjo ir Fukušimos nelaimė. Tai paskatino turistus vėl susidomėti buvusia ukrainiečių atomine elektrine ir jos teritorija, kuri yra vienas populiariausių, buvusios Sovietų Sąjungos valstybės, turistinių traukos centrų.

Pati valdžia ruošiasi organizuoti ekskursijas „ekstremalaus turizmo“ mėgėjams. Tai daroma, norint vėl atgaivinti šią „pramogą“. Jau yra  susikūrę  privatūs ekskursijų organizatoriai, kurie jas rengė rizikuodami savo saugumu ir sveikata. Ir nors dar tiksliai nenustatytas poveikis sveikatai, tačiau paskutiniaisiais metais daugiau nei 10 000 turistų mokėjo po 160 eurų už pasivaikščiojimą po apleistą miestą, pietus buvusios elektrinės valgykloje ir naudojimąsi radiaciją matuojančiu prietaisu.

Pasak Ukrainos valdžios, Fukušimos nelaimė dar labiau išpopuliarino „atominį turizmą“ ir padidino prašymų apsilankyti skaičių. Tad galima sakyti, kad už atomines elektrines pasisakančios grupės  turi kiek netikėtą, bei vaizdingą motyvą, kuriuo gali „atšviežinti“ savo entuziazmą, kad mus įtikintų atominių elektrinių nauda: tai, kas šiandien atrodo pavojai ir nuostoliai, rytoj bus turtai. Ar kas nors užsiminė apie baimę?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų