REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Berlyno baseine parodyta specialiai sukurta opera, kurią solistai atlieka ir panėrę po vandeniu. „Aquaria Palaoa“ sumanė Claudia Herr, jaunystėje buvusi plaukimo čempione, o vėliau pasukusi į dainavimą. Ji operoje atlieka pagrindinį vaidmenį, pasinerdama į „Stadtbad Neukoelln“ baseiną vilkėdama žalią vakarinę suknelę, praneša naujienų agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Naudodama prie nugaros pritvirtintus deguonies balionus, C. Herr dainuoja po vandeniu, o padedant specialiems mikrofonams jos išskiriami į banginių panašūs garsai sklinda pro aplink baseiną išdėstytus garsiakalbius.

REKLAMA

Jos ir kitų atlikėjų, kurie po vandeniu dainuoja be deguonies balionų, balsai maišomi su garsais, įrašytais 100 metrų gylyje po Antarktidos ledo šelfu. Pasirodymo metu tik orkestro muzikantai lieka sausi, mat jie sėdi aplink baseiną.

Opera pasakoja istoriją apie jauną moterį, ieškančią amžinos jaunystės eliksyro. Savo kelionėje ji susiduria su banginiu žudiku, kurį vaidina juodu kostiumu apsirengęs vyras, ir ruonių choru.

REKLAMA
REKLAMA

C. Herr teigia, kad idėja sukurti operą kilo pirmą kartą apsilankius beveik prieš šimtmetį statytame art nouveau stiliaus „Stadtbad Neukoelln“ baseine.

„Pasijutau tarsi būčiau operoje“, – teigė ji.

Kurdama operą C. Herr bendradarbiavo su kompozitore Susanne Stelzen.

„Prieš sutikdama to imtis pasiklausiau muzikos vonioje. Garsas po vandeniu daug silpnesnis, jis prislopintas. Tačiau tai suteikia mistiškumo“, – sakė ji.

Operą bus galima pamatyti iki rugsėjo 17 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų