REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą pirmadienį, gegužės 9 d., kino centras „Multikino“ tiesiogiai iš Madrido „Real“ teatro transliuos legendinio choreografo ir šokėjo Antonio Gades sukurtą ir po jo mirties jo vardo trupės atliekamą šokio spektaklį „Kruvinos vestuvės“, pastatytą pagal garsaus ispanų poeto ir dramaturgo Garcia Lorca to paties pavadinimo pjesę.

REKLAMA
REKLAMA

„Gimiau Viduržemio jūros šalyje, kurios kultūroje dominuoja pavydas, meilė ir mirtis. Tai atskleidžiama ne tik šokyje, bet ir literatūroje, dailėje ir kitame mene, kuriame nuolat egzistuoja tragedijos nuojauta. „Kruvinos vestuvės“ – tikra ispaniška istorija, tragedija, prisotinta folkloro. Mane visada domino Lorca darbai, daugiausia todėl, jog juose atskleidžiamas Andalūzijos žmonių jausmų intensyvumas ir jų esmė“, – apie „Kruvinas vestuves“ yra sakęs Antonio Gades.

REKLAMA

Spektaklyje, kurį transliuos „Multikino“, žiūrovai išvys ir vieną įspūdingiausių bei ilgiausių scenų šokio istorijoje – Jaunikio ir Jaunosios mylimojo Leonardo susirėmimą, kurio metu judama ypatingai lėtai ir visiškoje tyloje iki kol abu krenta negyvi. „Ta dvikova – vienas sudėtingiausių dalykų, kuriuos man teko daryti per visą savo gyvenimą. Aš noriu susintetinti skausmą ir šokti kaip žmogus, kuris ruošiasi mirti ir savo likimą sutinka ramiai, be jokios isterijos ar vaidybos“, – sakė A. Gades.

Pirmą kartą „Kruvinas vestuves“ Antonio Gades pristatė 1974 metais Romos Olimpiniame teatre. Po šešerių metų, kai spektaklis buvo parodytas žymiausiose pasaulio teatruose, Antonio Gades ir režisierius Carlos Saura pagal jį sukūrė filmą, kuris buvo pristatytas 1981 metų Kanų filmų festivalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų