• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje stojama į kovą su kalitomis, arba papūgomis-vienuolėmis, kurios, kaip teigia specialistai, kenkia gamtai. Apie tai pranešė Britanijos aplinkos apsaugos, maisto produktų ir kaimo reikalų ministerija (DEFRA).

REKLAMA
REKLAMA

Minėtos rūšies papūgos yra kilusios iš Paragvajaus ir Europoje gyvena jau daugiau nei 150 metų. Šie nedideli paukščiai yra ryškiai geltonos ir žalios spalvos. Šios papūgos laikomos įsibrovėliška rūšimi. Šiuo metu jų populiaciją sudaro maždaug 100 tūkst. paukščių, kurių didžioji dalis gyvena Anglijos pietryčiuose.

REKLAMA

Ministerijos teigimu, bus imtasi priemonių reguliuoti šios rūšies paukščių populiaciją. Šiaurės ir Pietų Amerikoje kalitos kenkia pasėliams. Taip pat nustatyta, kad jos trikdo elektros energijos tiekimą, nes ant elektros linijų susisuka didelius komuninius lizdus, kuriuose iš karto gyvena daug paukščių, o tai dažnai sukelia trumpąjį jungimą.

Londone šios papūgos apsigyveno parkuose miesto centre, ypač Haid Parke (Hyde Park) ir Holand Parke (Holland Park), ir kelia lankytojų nepasitenkinimą savo klyksmais ir išmatomis.

Minėtos ministerijos specialistai sako, kad dėl to, jog papūgos gyvena didelėmis kolonijomis, su jomis bus lengva kovoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų