• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelės pinigų sumos namuose ir automobiliuose paliekami vertingi daiktai gundo vagis. Nors bendras vagysčių skaičius per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su pernai, Šiaulių apskrityje šiek tiek sumažėjo, jų vis dar įvykdoma šimtais. Policija konstatuoja: didžioji dalis nusikaltimų — dėl turto savininkų neapdairumo.

REKLAMA
REKLAMA

Vagį išdavė kraujas

Dvylika kartų anksčiau teistas 25-erių Kostas Žukauskas ką tik prarado laisvę vieneriems metams už pasikėsinimą apvogti gyvenamąjį namą.

REKLAMA

Bylos duomenimis, niekur nedirbantis ir mažametį vaiką auginantis K. Žukauskas 2009-ųjų lapkričio pradžioje sužinojo, kad Šiauliuose, viename Kelmės gatvės gyvenamųjų namų, laikoma didelė pinigų suma. Šiauliečiui pavyko net sužinoti, kad santaupos yra šeimininko darbo kambaryje, sudėtos į vokus.

Vieną rytą, kai šeimininkai jau buvo išvykę, už vagystes, plėšimą ir sukčiavimą teistas K. Ž. pasiėmė laužtuvą ir atėjo prie namo. Tąkart durų įveikti jam nepavyko. Po poros dienų vyras su tuo pačiu laužtuvu grįžo, po trečio smūgio buvo išdaužtas durų stiklo paketas. Dūžtantis stiklas sužalojo ranką, o kaimyninio namo kieme pasirodęs žmogus išgąsdino, todėl K. Žukauskas metė laužtuvą ir pabėgo.

REKLAMA
REKLAMA

Pastabus kaimynas išgelbėjo vagystės objektu tapusius 20 tūkstančių litų. Jis iškvietė namo savininkus. Kriminalistinių tyrimų biuro specialistai ant durų stiklo rado kraujo, kuris buvo panaudotas DNR tyrimui atlikti ir asmens tapatybei nustatyti. DNR genotipas sutapo su K. Žukausko genotipu.

Vogęs iš automobilių nuteistas

Masalas vagims — ne tik namuose laikomi pinigai, bet ir automobiliai bei juose palikti įvairūs daiktai.

19-metis Šiaulių rajono gyventojas Marius Motiekaitis praėjusių metų rugpjūčio 27-ąją nužiūrėjo Šiauliuose, viename Tilžės gatvės namo kieme stovintį automobilį „Volvo 460“. Nuvaryti mašinos nepavyko — ilgapirštis nepajėgė naudotis užrakintu automobilio vairu, todėl išplėšė magnetolą ir spruko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Motiekaitis policijos pareigūnams įkliuvo po trijų dienų, rugpjūčio 30-osios naktį. Gardino gatvės 4-ojo namo kieme jis išdaužė automobilio „Audi 80“ durelių stiklą ir pavogė automagnetolą. Vagį sulaikyti padėjo pastabaus šiauliečio pranešimas, kad namo kieme automobilius apžiūrinėja įtartinas jaunuolis. Pavogtoji automagnetola buvo rasta Tilžės gatvės namo kieme padėta po suoliuku.

Šiaulių apygardos teismas, subendrinęs bausmes, ketvirtą kartą už vagystę teisiamam M. Motiekaičiui skyrė pusketvirtų metų nelaisvės.

REKLAMA

Pavogti užtenka akimirkos

Šiaulių apskrities VPK atstovė žiniasklaidai Gailutė Smagriūnienė „Šiaulių kraštui“ sakė, kad vagis neretai gundo patys gyventojai, automobilių salonuose net ir nakčiai paliekantys vertingus daiktus — rankines, kompiuterius, dokumentus, magnetolas.

„Įsivaizdavimas, kad daiktai palikti užrakintame automobilį, yra saugūs, mažų mažiausiai naivus, — sakė policijos atstovė. — “Specialistui“ per akis laiko, kad iš parduotuvės sugrįžęs automobilio savininkas rastų jį ištuštintą.“

REKLAMA

Vis dėlto didžiausia pastaruoju metu problema — pačių automobilių vagystės, kurių palyginti su pernai padaugėjo beveik dvigubai.

„Šiaulių krašto“ žiniomis, šiuo metu iš įkalinimo įstaigų, atlikus bausmę už automobilių vagystes, yra išleista apie penkiolika asmenų, Šiaulių miesto gyventojų. Gali būti, kad grįžusieji imasi tos pragyvenimo veiklos, kurią išmano geriausiai.

Statistika

Per tris šių metų mėnesius Šiaulių apskrityje įvykdytos 498 vagystės, daugiausia — 214 — Šiaulių mieste. Pernai apskrityje per tris mėnesius įvykdytos 552 vagystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vagysčių iš gyvenamųjų patalpų per vieną ketvirtį Šiaulių apskrityje užregistruota 77. Daugiausia — 22 vagystės — Šiaulių rajone, mažiausiai — 17 — Šiaulių mieste.

Per tris mėnesius apskrityje pavogti 44 automobiliai. 34 automobiliai nuvaryti Šiaulių mieste ir dešimtis apskrities rajonuose. Pernai apskrityje per tą laikotarpį pavogti 25 automobiliai.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų