• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 21 d., ketvirtadienį, 18 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilniuje) vyks pirmasis iš dviejų vakarų, pristatančių garsios flamandų choreografės ir šokėjos Anne'os Teresa'os De Keersmaeker šokio kūrinius, skirtus kino salės žiūrovams. Kino seansų ciklo „„Šokis kine. Kūno ir vaizdo choreografija“ programoje „Šokis kaip architektūra“ bus pristatytas pilnametražis filmas „Rosas šoka Rosas“ (1997, 57 min.).

REKLAMA
REKLAMA

„Rosas šoka Rosas“ buvo nufilmuotas tuščioje belgų architekto Henry Van de Velde projektuotoje technikos mokykloje. Šokio trupės „Rosas“ atliekama choreografija įsilieja į modernias pastato geometrines formas – ritmingais judesiais šokėjos atliepia ir paryškina jas supančias architektūrines linijas. Staigūs apsukimai, ribotas judesių „žodynas“, hipertrofuoti kasdieniai gestai atliekami labai tiksliai, sinchroniškai ir energingai, jie primena treniruotę, kurios intensyvumo įspūdį dar labiau sustiprina belgų kino kūrėjo ir kompozitoriaus Thierry De Mey vaizdo režisūra. Kamera paryškina geometrines formas (kolonas, stiklinius langus ir duris), į kuriuos komponuojama De Keersmaeker choreografija, ir šokėjų kūniškumą. Seksualūs judesiai, gilūs įkvėpimai, flirtavimas žvilgsniais tarpusavyje ir su įsivaizduojamu žiūrovu atrodo provokuojantys, bet kartu sąmoningi, pabrėžtinai performatyviai atliekami veiksmai.

REKLAMA

Vakaro programą pristatys Jekaterina Lavrinec – miesto ir medijų tyrinėtoja, kūrybinių intervencijų į viešas miesto erdves iniciatorė, Vilniaus Gedimino technikos universiteto docentė.

Penkių kino seansų programa „Šokis kine. Kūno ir vaizdo choreografija“ pristato ne tik choreografiją, specialiai sukurtą kino filmams (angl. dance for camera), bet ir kino raiškos priemonėmis kuriamą kūno ir vaizdo choreografiją. Šokio filmų seansai vyksta kiekvieną balandžio mėnesio ketvirtadienį, 18 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų