REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendravimą kartais apsunkina blogas burnos kvapas. Nemalonų burnos kvapą gali sukelti ne viena priežastis: rūkymas, alkoholis, nepakankama burnos higiena, kai kurios ligos ar vartojami vaistai, ilgas badavimas ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo rūkymo, maisto ar gėrimų atsiradusį burnos kvapą pašalinti nesunku – tereikia išskalauti burną, išvalyti dantis, pakramtyti kramtomosios gumos ar sučiulpti mėtinį kvapnų ledinuką.

REKLAMA

Daug sunkiau atsikratyti nemalonaus burnos kvapo, kurį sukelia ėduonies pažeistų dantų ar kt. ligos. Pagrindinė ėduonies pažeistų dantų ir dantenų uždegimo priežastis – nepakankama burnos higiena. Blogą kvapą sukelia bakterijos, kurios kaupiasi sunkiai išvalomose vietose: tarpdančiuose, ant liežuvio nugarėlės ir kt.

Nemalonų burnos kvapą gali sukelti virškinamojo trakto ligos, nosies ertmės, seilių liaukų ir plaučių uždegimai, pūlinė angina, netinkamai parinktos dietos, badavimas ar bendras organizmo nusilpimas.

REKLAMA
REKLAMA

Laiku diagnozavus ir gydant ligą, pranyksta ir blogas burnos kvapas.

Kad burnos kvapas būtų gaivus:

* Kruopščiai ir kokybiškai valykite dantis. Valykite neskubėdami ir atidžiai 2 kartus per dieną po 2 – 3 min. Nepamirškite išvalyti ir tarpdančius naudodami higieninį siūlą. Tai darykite bent kartą per dieną.

* Nuvalykite apnašas nuo liežuvio. Valyti galite dantų šepetėliu ar specialiu jo grandikliu. Tuomet apnašos ne taip greitai kaupsis ant dantų, o iš burnos sklis gaivesnis kvapas.

* Vartokite burnos skalavimo priemones, vaistažolių ekstraktus.

* Burnos apsivalymą skatina obuoliai, morkos ir kt. vaisiai bei daržovės, taip pat kramtomoji guma be cukraus.

* Profesionaliai dantų apnašas pašalins burnos higienistas.

* 2 kartus per metus apsilankykite pas savo gydytoją odontologą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų