REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atominės jėgainės Fukušima-1 operatorė parodė kadrus, kuriuos padarė robotai-tyrėjai. TEPCO sąžiningai prisipažino, kad daug ko nuotraukose nepavyko įžiūrėti. Pavyzdžiui, specialistams nepavyko suprasti, ar po reaktoriais yra vandens balos. Iki dabar nėra aišku, kurioje būtent korpuso vietoje atsirado įskilimų ir kiek jų yra.

REKLAMA
REKLAMA

Specialūs robotai buvo paleisti į AE teritoriją praėjusį savaitgalį. Pagrindinė jų užduotis – ištirti realią situaciją prie pažeistų reaktorių. Daugelis įrenginių, kurie buvo jėgainės viduje, sugedo dėl didelio spinduliavimo šuolio.

REKLAMA

Radiacinis fonas pirmajame ir trečiajame reaktoriuje viršija normą, dėl to neįmanoma leisti darbuotojų į jėgainės vidų. Pirmajame reaktoriuje radiacijos lygis siekia 49 mlzv/h, o trečiajame pasiekė 57 mlzv/h.

„Dabar jau aišku: mes negalime leisti darbininkų į vidų. Iš pradžių reikia sumažinti radioaktyvių dalelių koncentracijos lygį, pabandyti kokiu nors būdu juos užblokuoti“, – tvirtino TEPCO atstovas.

Iki balandžio 26 dienos specialistams teks išpumpuoti apie 10 tūkstančių kubinių metrų vandens, kurio sudėtyje didelis kiekis radioaktyvaus jodo ir cezio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų