• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

IELTS egzaminas – bene svarbiausias užsienio universitetų, kolegijų, mokyklų reikalavimas stojantiesiems užsieniečiams. O nuo šių metų IELTS išlaikymo pažymėjimas Lietuvoje atveria dar daugiau durų į sėkmingą ateitį: egzamino įvertinimas bus įskaitytas kaip valstybinis brandos egzaminas.

REKLAMA
REKLAMA

Tiems abiturientams, kurie dar neturi IELTS pažymėjimo, reikėtų suskubti dar prieš šių metų abiturientų valstybinius brandos egzaminus. Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) kovo 16d. priėmė nutarimą dėl tarptautinių užsienio kalbų egzaminų įvertinimo įskaitymo ir atitikmenų valstybinių užsienio kalbų brandos egzaminams. Vadinasi, moksleiviai, išlaikiusieji šį egzaminą, vidurinio mokslo brandos atestate matys būtent IELTS vertinimą ir galės nelaikyti valstybinio egzamino. Tokiu būdu ne vien gaunamas svarbiausias dokumentas stojant į užsienį, bet ir pačioje Lietuvoje užsitikrinamos tam tikros privilegijos.

REKLAMA

Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos IELTS pasiruošimo egzaminui kursų atstovė Julija Kubova sako, jog laiko tinkamai pasirengti liko ne tiek jau ir daug, brandos egzaminai artėja, o stojant į užsienį tvarkytis dokumentus reikia pradėti žymiai anksčiau nei Lietuvoje. „Bandėme surasti palankią išeitį tiems, kurie nebuvo informuoti apie šias pertvarkas arba dar nežinojo, jog be šio egzamino įstoti į užsienio universitetą – neįmanoma. Juk visada atsiranda tokių, kurie vėluoja į traukinį“. VU TVM rengia pagreitintus pasiruošimo kursus visiems, norintiems išlaikyti IELTS egzaminą. Tai reiškia, kad iki birželio mėnesio, iki tol, kol prasidės brandos egzaminai, įgyjamos lygiai tokios pat žinios, reikalingos norint išlaikyti IELTS egzaminą, nors ir per trumpesnį laiką. Kursai – intensyvūs, tačiau produktyvūs ir veiksmingi. „Kompetentingų dėstytojų dėka, net 89% procentų mūsų kursų lankytojų nesunkiai gauna reikalingą 7.0 ir aukštesnį įvertinimą ir sėkmingai įstoja į kitų šalių universitetus,“ - džiaugėsi J. Kubova.

REKLAMA
REKLAMA

Justina Ragulytė, lankiusi išlaikiusi IELTS egzaminą, teigia: „IELTS egzaminas – tiesiog būtinas šiuolaikiniam jaunam žmogui. Jis atveria daug kelių. Išlaikiau egzaminą, gavau 6.0 balo, kuris prilygtsa 97% valstybinio brandos egzamino!“. Tai rodo, jog abitūros atestate turėti IELTS egzamino procentinę dalį yra žymiai naudingiau. Bet ir tokiu atveju, jei netenkintų IELTS įvertinimas, vis dar yra šansas laikyti brandos egzaminą. O jau tada, remiantis ŠMM įstatymu, į atestatą bus įrašytas moksleiviui palankesnis procentas. „Džiaugiuosi nusprendusi laikyti šį egzaminą. IELTS kursai pagerino mano anglų kalbos lygį, ir išlaikytas IELTS egzaminas suteikė galimybę stoti į Užsienio Universitetus, bei išsaugojo galimybę su labai geru anglų kalbos įvertinimu stoti į Lietuvos Universitetus. Manau, kad paruošiamieji kursai – puiki išeitis, jei nori viską „sustyguoti“, ką jau esi išmokęs, kitaip sakant, „išdėlioti į lentynėles“ visas turimas anglų kalbos žinias galvoje“.

Justina Ragulytė tikino, jog visiems siūlo pasinaudoti šia galimybe. Tai neįkainojamas pliusas kiekvieno gyvenimo aprašyme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų