REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi prisiekusiems knygų skaitytojams ir didžiausiems Johno Irvingo gerbėjams Balsas.lt organizuotas  konkursas baigėsi. Nors dalyvių atkyvumas nebuvo didelis, jų pakako tam, kad redakcija turėtų iš ko išrinkti du geriausius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinį prizą už itin realistišką šiuolaikinės paauglės gyvenimo dramos įžangą laimėjo Kristina Miknevičiūtė. Jai atitenka J. Irvingo romanas „Kol tave rasiu“ su autoriaus parašu. Pateikiame trumpą Kristinos kūrinio ištrauką (stilius netaisytas):

REKLAMA

„Aplamdyta ir šimtus kartų lopyta gatve, pro sunertus medžių šešėlius ir gatvėse paliktus senus automobilius skubėjau namo. Namas apsodintas trečią dešimtmetį skaičiuojančiom tujom ir slyvom niūriai skendėjo vasaros karštyje vėdindamasis sodria žalia spalva ir skleisdamas vėsų pažadą, kad čia įžengusiems atsivers ramybės oazė ir nesigirdės įkyriai čirškiančių paukščių, zvimbiančių musių, ir nesisuks gatvės dulkės, ir negriebs už širdies alpulys dėl alinančios tvankumos taip sunkiai tvyrančios visur aplinkui. Kuprinė spaudė pečius, atsibodęs ir gerokai nuzulintom alkūnėm švarkas svėrė ranką ir oda atrodo troškinosi po balta palaidine, kuria privalomai buvo rengiamos visos mokinukės (...)“.

REKLAMA
REKLAMA

Antrosios vietos laimėtojai Linai Bučinskaitei atitenka J. Irvingo romanas „Paskutinė naktis Tvisted Riveryje“. Balsas.lt redakcijai patiko jaunosios rašytojos kasdieniškai proziškas mažame miestelyje augančios merginos požiūrio į aplinką aprašymas.

Sveikiname nugalėtojas! Dėl prizų atsiėmimo su jomis susisieksime artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų