REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pranešė, kad atliekant sprogimo Minsko metro tyrimą suimti žmonės, dėl kurių aplaidumo toks incidentas įvyko, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Per teroro aktą Minsko metro stotyje „Oktiabrskaja“ pirmadienį, balandžio 11–ąją, žuvo 13 žmonių ir 190 buvo sužeista.

REKLAMA

„Jie buvo suimti, – teigė A. Lukašenka. – Nurodžiau tardyti juos kaip nusikaltėlius. Kaip gali asmuo, nešantis didžiulį 20 kilogramų sveriantį krepšį, kuriame yra sprogmenys, praeiti nepastebėtas pro policiją, metro darbuotojus?“.

Baltarusijos generalinio prokuroro pavaduotojas Andrejus Švedas ketvirtadienį informavo, kad iš viso jau sulaikyti penki įtariamieji.

Pasak A. Lukašenkos, nėra jokios abejonės, kad sulaikytieji ir yra nusikaltimo vykdytojai.

Baltarusijos vadovas taip pat tvirtino, kad dėl išpuolio apklausta daugybė žmonių.

„Suėmėme daug žmonių, kurie sukėlė įtarimų, reikalavome iš jų pateikti alibi ir kiekvieną tardėme, – teigė A. Lukašenka. – Suėmėme, tardėme dėl galimo dalyvavimo išpuolyje, atsiprašėme ir paleidome nekaltus“.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos prokurorai ketvirtadienį paviešino vaizdo medžiagą iš stebėjimo kamerų, kur užfiksuota, kaip asmuo padeda sprogmenį metro.

Vaizdo įraše matyti, kaip vyras neša krepšį su sprogmenimis, o aplinkui jį daugybė žmonių. Skelbiama, kad toks vaizdas užfiksuotas iki sprogimo likus 12 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų