REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naisių kaimo (Šiaulių rajonas) ūkininko Virginijaus Plakio sodyboje daugelį metų gyvenantys gandrai nė neįtaria, kad jų šeimyninis gyvenimas tapo viešas. Nuo šiandien visas pasaulis internete gali stebėti Lietuvos nacionalinio paukščio gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Transliacija — kaip gamtos pamokos

Įrengti skaitmenines kameras virš gandrų lizdo — verslininko ir politiko Ramūno Karbauskio sumanymas.

REKLAMA

„Nors gandrai laikomi mūsų nacionaliniu paukščiu, bet iš tiesų mes apie juos mažai žinome, nes jų visas gyvenimas — lizde, — sakė R. Karbauskis.— Tikriausiai retas gali pasigirti matęs, kaip gandrai sveikinasi, kaip vienas kitam šoka meilės šokius, kaip maitina vaikus. Visa tai bus galima stebėti internete iki pat vasaros pabaigos, kol jie išskris.“

Kameros, įtaisytos ant ūkininko V. Plakio grūdų saugyklų, esančių šalia gandralizdžio, susukto ant elektros stulpo. Paukščių gyvenimas bus matomas iš labai arti — vaizdą pritraukus metro atstumu.

REKLAMA
REKLAMA

Gandras buvo atsargus

Nors vakar pačioje gandralizdžio burzgė traktoriai ir važinėjo mašinos gandras išdidžiai laikėsi savo lizde, neįtardamas viešumo pavojaus. Tačiau vos „Šiaulių krašto“ fotoreporteris pakilo kopetėlėmis ant grūdų saugyklos ir atsirado aukščiau, nei gandralizdis, nepatenkintas šeimininkas nuskrido. Teko laukti jo grįžtant.

Besirengiant transliacijų pradžiai, buvo sugalvotas ir atsarginis variantas — įjungti kameras dar prie trijų gandralizdžių, jei Plakių gandrų pora būtų iširusi.

Janina VANSAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų