REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį šeštadienį LNK muzikinis projektas „Žvaigždžių duetai“ atidarys LNK Gerumo savaitę, truksiančią iki kitą penktadienį vyksiančio labdaros telemaratono „Gerumo diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį „Žvaigždžių duetuose“ pasirodys visų sezonų poros, skambės arti pusės šimto kūrinių. Žiūrovai bus kviečiami aukoti vėžiu sergantiems žmonėms. Gerumo dienai skirtoje transliacijoje nebus porų vertinimų. Vietoj to žiūrovai bus kviečiami padėti tiems, kuriems labiausia reikia pagalbos.

REKLAMA

Prieš „Gerumo dieną“ „Žvaigždžių duetų" moterys - Inga Valinskienė, Kristina Kazlauskaitė, Agnė Armoškaitė, Ieva Šimukauskienė ir Jurga Anusauskienė -nusprendė parodyti Lietuvos moterims pavyzdį – pasitikrinti dėl krūties vėžio.

Skirtingų kartų moterims VU Onkologijos institute buvo atlikti skirtingi tyrimai. Ingai Valinskienei, Kristinai Kazlauskaitei, Jurgai  Anusauskienei buvo atlikti mamografiniai tyrimai LNK Gerumo dienos lėšomis pirktu mamografu,  o Ieva Šimukauskienė ir Agnė Armoškaitė buvo tikrinamos ultragarsu.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys prisipažino, kad prieš atliekant tyrimus moterys jaudinosi. Tačiau po patikros teigė, jog tyrimai yra neskausmingi, o išėjus iš gydytojo kabineto tampa ramiau. Visos paskatino Lietuvos moteris nedelsti ir eiti pasitikrinti, mylėti save ir nesiteisinti, jog nėra laiko, juolab, kad tyrimas trunka visiškai neilgai.

O Veronika Povilionienė, Giedrius Leškevičius, Sasha Song, Viktorija Sutkutė, Agnė Armoškaitė ir Eglė Jakštytė lankė vaikus Vilniaus universiteto vaikų ligoninės onkohematologijos centre. Žvaigždės surengė koncertą vaikams, šalia jų nuolat budintiems tėveliams bei gydytojams. Veronika Povilionienė atliko kelias lopšines, Giedrius Leškevičius grojo gitara ir kartu su kitais atlikėjais bei vaikais dainavo gerai žinomas dainas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas „Žvaigždžių duetų“ dalyvis – aktorius Dalius Mertinas -  žino, ką reiškia sirgti onkologine liga. Pats atlaikęs 10 chemoterapijos kursų, jis, nieko neprašomas, savo noru nuolat lanko onkologinius ligonius ir teigia, jog sergančiusius palaikyti – labai svarbu.

Dalius apsilankė VU Onkologijos instituto Krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriuje, aplankė jame gydomas pacientes, kurioms įteikė gėlių, palinkėjo sveikatos. Paklausus kodėl, Daliaus nuomone, dažnai žmonės slepia, jog serga onkologine liga, jis atsakė, jog žmonės bijo, kad pradės jų gailėtis, atleis iš darbo, tad net sirgdami eina į darbą ir nesako, jog serga.

„Tačiau vėžys tikrai yra išgydomas ir džiugu, jog daugėja informacijos apie šią ligą. O tokie projektas kaip „Gerumo diena" padeda tai informacijai pasklisti dar plačiau“, - sakė Dalius Mertinas.

Gerumas „Žvaigždžių duetuose“ – jau šį šeštadienį 19 val. per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų