REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos vyriausybė nurodė per žemės drebėjimą ir cunamį pažeistos branduolinės jėgainės operatorei sumokėti kompensaciją nukentėjusiesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 48 tūkst. šeimų, gyvenančių 30 kilometrų spinduliu nuo Fukušimos-Daiči branduolinės jėgainės, turės galimybę gauti kompensaciją. Sprendimas dėl kompensacijų kol kas yra ne galutinis. Daugiau informacijos apie kompensaciją bus pranešta vėliau penktadienį. Atominės elektrinės operatorė TEPCO vis dar stengiasi stabilizuoti atominės elektrinės būklę.

REKLAMA

„TEPCO skubiai išmokės kompensacijas, kad atlygintų žalą žmonėms, patyrusiems nuostolių dėl evakuacijos ir nurodymo neišeiti iš namų“, – sakė vyriausiasis Japonijos vyriausybės atstovas Yukio Edano.

„Numatoma, kad kiekvienas namų ūkis gaus 1 mln. jenų (28 tūkst. 676 litų). Mūsų nuomone, tokia suma yra reikalinga laikinos kompensacijos išmokai“, – teigė J. Edano.

BBC korespondentas Tokijuje Rolandas Buerkas teigia, kad šios išmokos yra tik pirma dalis kompensacijos, kuri bus išmokėta vėliau.

REKLAMA
REKLAMA

Investicinis bankas „JP Morgan“ įvertino, kad TEPCO gali tekti išmokėti iki 2 trilijonų jenų (57 mlrd. litų) iki šių metų pabaigos.

TEPCO ir Japonijos vyriausybė jau sulaukė kritikos dėl to, kad kompensacijos nebuvo pasiūlytos anksčiau. Teritoriją aplink atominę elektrinę priverstinai palinę žmonės evakuacijos centruose gyvena jau ilgiau kaip mėnesį.

Nutraukus verslą, apleidus laukus ir uždraudus prekybą, dauguma prarado ne tik namus, bet ir pragyvenimo šaltinį, teigia BBC korespondentas. Prie elektrinės būstinės rengti protestai, o savo nuomonę išreikšti norintys žmonės dėl to netingi įveikti daugybės kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įkurta apie 150 evakuacijos centrų. Praeis šiek tiek laiko, kol visi gaus kompensacija. Norime, kad kompanija tai padarytų greitai, kad žmonės gautų paramą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo prekybos ministras Banri Kaieda.

„Tai tik pradžia. Nelaimė dar nesibaigė. Ir toliau prašysime vyriausybės ir TEPCO visiškai kompensuoti evakuotiems žmonėms“, – teigė Fukušimos gubernatorius Yuhei Sato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų