REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinis įtariamasis dėl teroro išpuolio Minske kilęs iš Vitebsko ir įvykdęs jau kelis teroro išpuolius Baltarusijoje. Baltarusijos vidaus reikalų ministro pavaduotojo Olego Pekarskio teigimu, įtariamasis kartu su dar dviem įtariamaisiais nuomojo butą Minske.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tarnybų darbuotojai nustatė jų buvimo vietą, sekdami vieną iš jų einantį iš parduotuvės, kurioje jis pirko alkoholinius gėrimus. O. Pekarskio teigimu, parodymus sulaikytasis davė tik paryčiais, nes buvo girtas. Jo gyvenamojoje vietoje buvo rasti „įrodymai, kad būtent čia buvo ruošiamas sprogstamasis užtaisas“.

REKLAMA

O. Pekarskis taip pat pareiškė, kad teroristai, surengę sprogimą Minsko metro, turėjo tikslą nužudyti kaip įmanoma daugiau žmonių. Taip pat buvo pranešta, kad teroristo profesijos ir žinių užteko tam, kad jis galėtų pagaminti bombą.

 

Tuo tarpu specialistams Baltarusijos valdžios pateikta informacija kelia labai daug klausimų ir abejonių. Specialiųjų tarnybų pulkininkas Vladimiras Borodačius, pabėgęs iš Baltarusijos į Vokietiją, išdėstė savo nuomonę laikraščiui „Belorusskij partizan“.

REKLAMA
REKLAMA

„Specialiosios tarnybos ir valdžia po tragiško balandžio 11 dieną įvykusio nusikaltimo yra apimtos labiau euforijos  nei gedulingų nuotaikų. Neišeidami iš kabinetų, jie sugebėjo ištirti sudėtingiausią nusikaltimą. Nors įrodymams, kad įtariamieji tikrai dalyvavo teroro išpuolyje, reikia labai daug laiko ir tiriamųjų veiksmų“, – dėstė V. Borodačius.

Specialistą nustebino nusikaltimo tyrimo greitumas. „Iki šiol šalyje buvo daugiau nei  10 įvairių sprogimų, tačiau nei vieno aplinkybės iki šiol neištirtos. Taip buvo dėl to, kad tyrimuose nedalyvavo specialiosios tarnybos. O čia tokia sėkmė. “Atskleisti „visi panašūs nusikaltimai, kurie įvyko po to, kai kaltinamajam suėjo 18 metų“, – pažymi pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindiniam įtariamajam dabar 25 metai, tai reiškia, kad sprogimų Vitebske metu jam buvo 19 metų, o kai jam buvo 22 – jis įvykdė naująjį teroro išpuolį Minske. „Jis gal kartu su bombomis gimė moksliniame centre?“,  – stebisi ekspertas.

V. Borodačius kategoriškai nesutinka su tyrėjais dėl to, kad teroro išpuolio vykdytojai galėjo pagaminti tokį sudėtingą sprogstamąjį užtaisą. Neaišku, iš kur jie gavo gamyklinių detonatorių, imtuvų, perdavimo įrenginių, pažeidžiančių elementų.

„Mus nori įtikinti, kad nužudyti 12 , sužaloti dešimtis žmonių gali bet koks berniukas iš smėlio dėžės, net gi ne visai pakaltinamas. Aš, kaip geras specialistas, nedrįsčiau sutikti su oficialia valdžios versija", – pažymėjo pulkininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų