REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as numetė „kritikos bombą“ amerikiečių laikraščiui „The New York Times“. Jis pareiškė, kad bailiai ir užsispyrėliškai besielgiantis dienraštis yra „beviltiškoje padėtyje“, rašo rt.com.

REKLAMA
REKLAMA

J. Assange'as savaitgalį nuotoliniu būdu, naudodamasis „Skype“ programa, dalyvavo Berklio universiteto surengtoje konferencijoje. Jis apkaltino „The New Yourk Times“ vyriausiąjį redaktorių Billą Kellerį (kuris renginyje dalyvavo gyvai), kad jis spaudė „WikiLeaks“ paviešinti slaptus duomenis prieš pasirodant laikraščio publikacijoms. J. Assange'as teigė, kad nors ir buvo tartasi, kokiu būdu paskelbti Pentagono dokumentus, bet „WikiLeaks“ buvo spaudžiama žengti pirmąjį žingsnį, kad laikraštis nebūtų palaikytas šnipinėjimo bendrininku ar netgi organizatoriumi.

REKLAMA

„Štai kodėl „The New York Times“ atsargiai sako, kad tai nebuvo bendradarbiavimas, – kalbėjo J. Assange'as. – „Times“ bijo, kad tai, kas vieniems yra bendradarbiavimas, kietiems yra sąmokslas.“

B. Kelleris anksčiau buvo rašęs, esą būtent J. Assange'as reikalavo, kad „WikiLeaks“ būtų pirmoji, atskleidusi konfliktų Irake ir Afganistane Detales. „J. Assange'as mums duomenis suteikė su sąlyga, kad nerašysime apie tai iki tam tikros datos.  Nustatytas laikas buvo vienintelis reikalavimas, kurį mums iškėlė „WikiLeaks“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto savaitgalį vykusioje konferencijoje J. Assange'o papasakota versija sudarė įspūdį, kad „The New York Times“ yra labiau suinteresuotas informacijos nuslėpimu, nei paviešinimu.

„Aš esu tikras, kad sulauksime, kai B. Kelleris pasigirs, jog dirbo ranka rankon su Pentagonu, – sakė „WikiLeaks“ įkūrėjas. – Bet žiniasklaida turi atsakingai suprasti savo vaidmenį. Jos vaidmuo yra neleisti įtakingoms organizacijoms savivaliauti, o ne jas dangstyti.

L. Assange'as taip pat sukritikavo „The New York Times“, kad laikraštis neskiria pakankamai dėmesio užsienio naujienoms, į ką B. Kelleris prieštaraudamas atsakė: „Mes turime 40 korespondentų ir bendradarbių užsienyje, o keturi mūsų darbuotojai žuvo karuose.“

„Aš pasakyčiau, kad jei 40 žmonių aprėpia visą pasaulį, tai „The New York Times“, laikomas lyderiu Jungtinėse Valstijose, yra beviltiškoje padėtyje“, – jam atsakė „WikiLeaks“ lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų