REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pažvelgus atgal supranti, kiek daug išmokai... Tie beveik trys metai buvo kupini idėjų ir nusivylimų, džiugesio ir baimės, lūkesčių ir išsipildymo, liūdesio ir šviesos...

REKLAMA
REKLAMA

Mums brangus draugas Hokshila anuomet išvykdamas į savąją kelionę aplink pasaulį pasakė: „be proto gražų daiktą darote, bet ne ten, kur reikia...“

REKLAMA

Išgyvenome visą spektrą atsakymų į šią mintį... Šiandien juos galėtume apibendrinti vienu esminiu žmogui patyrimu – atradimas.

Kelias iš ten į dabar mus atvedė į naujus mus pačius. Į naują požiūrį į kitus žmones, bendrai – į gyvenimą. Džiaugiamės kiekviena kartu išgyventa sekunde, nes jei ji buvo skaudi – kažko mokė, jei džiugi – bylojo apie teisingus pasirinkimus.

Anuomet patys buvom šokio studentai, artimo šilumos beisiilginčios sielos. Laukėm kažko, kas turėjo sudėlioti spalvotą vaizduotėje susikurtą piešinį, įprasminti skriejančias dienas.

REKLAMA
REKLAMA

Bachata mums tapo visa ko pradžia – tarsi angelai nusileido ant žemės ir paėmę už rankų atvedė vieną pas kitą. Jai skambant iš džiaugsmo pravirko mūsų sielos, atsivėrė nauja, visai nepažįstama erdvė – pilna atsidavimo, švelnumo, romantikos. Gimė „Bachata Souls“.

Šokis gali daryti stebuklus. Nesvarbu, koks jis būtų – jei tik juo patiki. Jei jis sklinda iš širdies, visa aplink pripildo gėrio ir šviesos, nuostabos ir susižavėjimo.

Tapom pirmaisiais Lietuvoje Bachata mokytojais. Ne todėl, kad patys to troškom – tiesiog visai netikėtai mums patiems, dalyvaujant auditorijai iš viso pasaulio, buvom pristatyti Bachata festivalio Lietuvoje organizatoriais. Tai buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus... – taip labai mumis pasitikėjo vienas seniausių bachata mokytojų ir propaguotojų, daugelio festivalių įvairiose užsienio šalyse organizatorių – Rodney Rodchata Aquino (San Francisco, JAV). Jis padeda mums iki šiol. Tačiau tik mes vieni  2008 metams besibaigiant žinojom, kad Lietuvoje šokis nedėstomas, o mokančius ją šokti galima suskaičiuoti ant pirštų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar galima nusistebėti, iš kur tiek drąsos anuomet ėmėsi. Gal net avantiūros? Tačiau mes visi, absoliučiai visi - sąmoningai arba ne – judam ten, kur trokštam visa siela ir visa širdimi. O mes vienas kitą labiau pažinę supratom, kad tai, kas mus tarsi magnetas sulipdė krūvon ir buvo bendras troškimas dalintis. Tuom, ką turim geriausio.

Naivuoliai, pasakysit...  Daug kas sakė. Ir į akis ir už jų.

Tiesa, logiškai mąstant: neprofesionalų šokėjų rinka Lietuvoje maža, mokyklos tarpusavyje dėl jų pešasi, švelniai tariant, dar ta „krizė“ kaip tik tuo pačiu metu nepasibodėjo apsireikšti, pats nelabai žinai nuo ko pradėti...

REKLAMA

Pats netinkamiausias laikas – pasakysit! Bet širdis tokia didelė! Rodos ims ir išlips iš krūtinės.

Taip, tiesiog darėm tai, ką sakė širdis. Tiesiog negalėjom jai pasipriešinti. Tuo tarpu finansine nauda net nekvepėjo, greičiau priešingai -  sudėjom viską, ką abu turėjom ir džiaugėmės lyg maži vaikai, pagaliau pradėję statyti savo svajonių pilį.

Tai buvo prabanga tikrąja ta žodžio prasme. Dvasinė. Pasakykit, kiek žmonių Lietuvoje džiūgauja dėl savo kasdienės veiklos? Mes ja gyvi. Ji mūsų kasdienė dalijimosi su kitais mokytoja.

REKLAMA

Jei žiūrėti iš kitos barikadų pusės – galima tai pavadinti nemenka beprotyste: pinigėlių užtenka, kad vos gali pramisti. O festivaliai kol kas mums užaugino tik paskolą banke, jei žiurėti į skaičius.

Bet patys iš savęs vis dažniau pasijuokiam - juo mažiau turi – juo laisvesnis jautiesi. Tikrais „laukiniais“ tapome: galim kartą per dieną tepavalgyti, pernakvoti kur pakelės stotyje, nes neišgalim išsinuomoti viešbučio, drabužius nešiojam „pasoginius“ ... Tik ar tai svarbu? Juk tos kasdienės pamokos, pažinimas, prisiliečiant prie kitų kultūrų, istorijų, gyvenimo filosofijos, o svarbiausia - tas jausmas širdy, kad einam teisingu keliu, jis vis auga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paslaptingai išbandantis tas kelias į save. Tuom ir įdomus. O tie žmonės sutikti mūsų kelyje... Jie – mūsų stebuklai. Daugelį jų matysit šiuometiniame šokių festivalyje. Apie juos – ir kiekvieną iš jų – reikia kalbėti atskirai.

Dabar tiesiog nuoširdžiai pasidžiaukim – koks gražus laikas!: ir vėl sprogsta pumpurai, vis šilčiau veidą glosto saulė, vis daugiau šypsenų aplanko tave, kuomet pats nusišypsai pasauliui – iš širdies...

Laukite tęsinio.

Afrolatin šokių studijos „Bachata Souls“ organizuojamas Lotynų Amerikos ir Afrikos šokių festivalis Lietuvoje (III- ias Tarptautinis Bachata Festivalis) vyks birželio 24-26, „Crowne Plaze Vilnius“ ir apjungs šokėjus iš visų Pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų