REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per pavasarinę šių metų „Maisto banko“ akciją žmonės aukojo ne menkiau negu pernai.

Organizatoriai sako surinkę produktų, kuriais galės sušelpti apie 30–40 tūkstančių žmonių, praneša LTV Naujienų tanyba.

REKLAMA
REKLAMA

Šį penktadienį ir šeštadienį perkantieji produktus 48-ų miestų prekybos centruose galėjo jų paaukoti gyvenantiem

REKLAMA

s skurdžiau. Nupirktieji produktai jau suvežti į aštuntus metus šias akcijas organizuojančio „Maisto banko“ sandėlius.

„Duomenys kol kas preliminarūs, trūksta dar iš keleto parduotuvių, iš keleto miestų, bet atrodo, kad būsim surinkę labai panašiai kaip ir praeitą pavasarį. Tikrai ne mažiau.

Galiu pasidžiaugti tuo, kad mes prieš akciją prašėm aukoti daugiau konservų, aliejaus, margarino, ir esam jų surinkę žymiau daugiau negu praeitą rudenį“, – sako Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

„Maisto banko“ duomenimis, kas penktas Lietuvos gyventojas, pirkdamas maistą, yra priverstas skaičiuoti centus, todėl jau trečią kartą rinkdami paramą maistu pavasarį, organizatoriai prašė nupirkti ir Velykoms tinkančių produktų.

„Esam surinkę šiek tiek daugiau negu porą tūkstančių pakuočių kiaušinių, tai daliai žmonių galėsim praturtinti velykinį stalą“, – teigia D. Žebrauskaitė.

„Maisto banko“ skaičiavimu, šiemetinės akcijos produktais bus sušelpta apie 30–40 tūkstančių. žmonių. Pavasarinė „Maisto banko“ akcija vyko daugiau nei 300 prekybos centrų.

Dviejų pernai vykusių akcijų metu surinkta apie 250 tonų maisto   beveik už 1,5 mln. litų. Šis maistas išdalinamas 227-ioms socialiai pažeidžiamais žmonėmis besirūpinančioms organizacijoms 44 miestuose.

Aurelija Malakauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų