• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelias dienas viena draugė paprašė surasti bilietus į Maljorką. Be įprastinio prašymo, kad kaina būtų kuo mažesnė, ji norėjo, kad ir skristi reikėtų kuo trumpiau. To priežastis – ne patiriamas nuovargis, o raumenų skausmai po skrydžio. Susimąsčiau, kad išties mažai žmonių žino, kad elementarūs pratimai išgelbės kiekvieną ne tik nuo raumenų maudimo, bet ir nuo nuovargio.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis įsivaizduoja, kad norint kokybiškai sportuoti skrydžio metu, reikia su savimi vežtis bent jau svarmenis ar vienoje TV parduotuvėje reklamuojamus „drugelius“, klijuojamus ant kūno. Pasirodo, tereikia šiek tiek išmanumo ir mažą sporto salę galite turėti tiesiog sėdėdami lėktuvo kėdeje.

REKLAMA

#1  Dirbkite kulnais ir pirštais

Tai vienas efektyviausių būdų išvengti mėšlungio tiesiog sėdint kėdėje. Nusiaukite batus ir pėdomis tvirtai įsiremkite į lėktuvo grindis, atsisėskite tiesiai, pečiais įsiremkite į kėdės atlošus. Dabar sėdėdami perkelkite visą svorį tik į kojų pirštus, suskaičiuokite iki trijų ir perkelkite svorį į kulnus. Ši pratimą galima kartoti tol, kol atsibos. Jeigu norite didesnio krūvio – ant kelių pasidėkite kuprinę, ar nešiojamą kompiuterį.

REKLAMA
REKLAMA

Šis pratimas labai naudingas Jūsų blauzdoms ir padeda išvengti kojų mėšlungio. Tik sportuokite ramiai, kad netrukdytumėte savo šalia sėdinčiam kolegai...

#2  Dirbkite visomis kojomis

Gana keistas pratimas, tačiau irgi efektyvus. Būkite basomis, atsisėskite patogiai ir judėkite kojomis, tarsi ką nors trindami savo kelio girnelėmis. Šis pratimas turi tokį pat poveikį, kaip ir pasivaikščiojimas į kalną. Beje, galite tarp kojų įsidėti teniso kamuoliuką ar kojines – bus patogiau.

#3 Nepamirškime ir pečių

Atsisėskite patogiai, tačiau nesiremkite į atlošą. Kojas priremkite prie kėdes, o rankas sudėkite pečių lygmenyje ir stipriai prispauskite. Dabar judėkite taip, tarsi norėtumėte kažką nusimesti nuo pečių ir nugaros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu norite sudėtingesnio lygio – dirbdami rankomis „sukite“ klubais lyg užpakaliu bandytumėte eiti.

#4 Kaklas

Elementaru, tačiau visada padeda – atsisėskite patogiai, rankas padėkite ant porankių, tačiau nesiremkite į atlošą. Dabar sukite kaklą į priekį ir atgal, vėliau – į šonus. Labai naudingas pratimas, jeigu po nepatogaus miego lėktuve jaučiate nemalonų jausmą sprande.

Vietoj trenerio žodžio (:

Pratimai išties paprasti, tačiau efektyvūs. Juos mielai darau ne tik lėktuve, bet ir sėdėdamas darbo kėdeje. Kartais tai prilygsta ilgam skrydžiui. Galbūt daugelis iš Jūsų turi savo greitąją sporto programą? Mielai lauksiu jūsų pratimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų