REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Branduolinės jėgainės Fukušima-1 kompanija-operatorė Tokyo Electric Power pasiekė dviejų rezultatų. Į Fukušima-1, kurioje kilo naujo sprogimo grėsmė, buvo pripumpuota azoto.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad kritinis vandenilio kiekis susikaupė pirmajame reaktoriuje, kurio kuro elementai išsilydė 70%. Laiku atliktas dujinio azoto pripumpavimas padėjo išvengti naujo sprogimo.

REKLAMA

Likviduotojams teko dirbti visą naktį, kad galėtų pripumpuoti dujų, kurios išstūmė vandenilį, praneša Reuters. Ši procedūra tęsis dar šešias dienas.

Dabar tokių vandenilio sprogimų, kaip buvo ankščiau pirmajame ir trečiajame reaktoriuose, tikimybė labai maža. Tačiau įtariama, kad dalinai sugriautas konteineris, kuriame yra reaktorius. Tokiu atveju vandenilio nutekėjimas gali atsinaujinti, jei reaktorių ir toliau aušins vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA

TEPCO atstovas paaiškino, kad į reaktorių buvo pripumpuota apie 6 tūkst. kubinių metrų dujinio azoto. Saugumo sumetimais analogiški veiksmai bus atlikti ir antrajame bei trečiajame reaktoriuose.

Dar viena likvidatorių sėkmė – išspręsta nekontroliuojamo radioaktyvaus vandens nutekėjimo į vandenyną problema. Jis tekėjo iš 20 cm įlūžio betoninėje energijos tiekimo sistemos šulinio sienoje.

Ankščiau buvo įtariama, kad tai buvo ne vienintelis nekontroliuojamas nutekėjimas į vandenyną. Japonijos valstybinė branduolinės ir pramoninės saugos agentūra reikalavo, kad TEPCO aktyvuotų darbą ir ieškotų kitų plyšių ir įlūžių. Valstybinių ekspertų nuomone, radiacijos lygis vandenyne toks didelis, kad sunku patikėti, kad pro 20 cm plyšį galėjo jo tiek ištekėti.
















 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų