REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš kelis dešimtmečius tokioms paprastoms merginoms kaip Keitė Midlton (Kate Middleton) net nebūtų leista prisiartinti prie karališkosios šeimos narių. Tačiau šiandien būsimasis Didžiosios Britanijos karalius turi teisę pasipiršti kam tik nori – rodos, sustabarėjusias tradicijas pavyko pakeisti. Vis dėlto kalbant apie tam tikras taisykles ir etiketą ši monarchija vis dar labai senamadiška. Tad įžengusiai į Vindzorų rūmus K. Midlton teks prisitaikyti prie kiek kitokio gyvenimo. Štai dešimt dalykų, kurių ji nebegalės daryti, vos tik balandžio mėnesio pabaigoje žengs prie altoriaus Vestminsterio abatijoje.

REKLAMA
REKLAMA

1. Į ją nebus galima kreiptis „Keit“

Po vestuvių oficialus K. Midlton titulas bus „Jos karališkoji didenybė Velso princesė Viljam“. Į ją bus galima kreiptis „Ketrin“ („Catherine“) arba „mem“. Tik ne „Keit“.

REKLAMA

2. Balsuoti

Teoriškai karalienei ir kitiems jos šeimos nariams leidžiama balsuoti, bet jie to nedaro, nes praktikoje tai būtų laikoma nekonstituciška ir neatitiktų karališkosios šeimos neutralumo pozicijos. Britanijos monarchai privalo būti solidarūs su visais visuomenės sluoksniais, įskaitant mažumas ir skirtingas interesų grupes.

3. Siekti politinės karjeros

To negalima daryti dėl anksčiau išvardytų priežasčių.

4. Išvengti viešumo

Karališkosios šeimos narių gyvenimas itin domina plačiąją visuomenę, neretai jie tampa ir šmeižto aukomis, tačiau privalo su tuo susitaikyti. Keitės asmeninis gyvenimas pastaruosius devynerius metus ir taip buvo nuolat narstomas po kaulelį, ne kartą ji buvo viešai kritikuojama dėl menkiausių smulkmenų. Ji – paprasta mergina, tačiau nuo šiol jos gyvenimas bus stebimas 24 valandas per parą ir teks pasistengti, kad tas gyvenimas būtų nepriekaištingas. Ar žinojote, kad Midltonų šeimos šaknys siekia tik 1500-uosius? Tad kuo jie vertėsi 1413-aisiais?! Greičiausiai šie žmonės kažką slepia...

REKLAMA
REKLAMA

5. Žaisti „Monopolį“

2008 m. Jorko hercogas princas Endriu (Andrew) pareiškė, kad karališkoji šeima namuose nebegalės žaisti „Monopolio“, nes galiausiai jie visi susipyksta. Iki šiol nė vienas šeimos narys neatskleidė, ką jie žaidžia vietoj „Monopolio“ per Kalėdų atostogas.

6. Pareikšti ar padaryti ką nors kontraversiška

Be kita ko, tai reiškia, kad Keitė negalės viešai išsakyti savo politinių ir socialinių pažiūrų, seksualinių nuostatų ir kt. Iki šiol jai tai puikiai sekėsi. Tačiau, tiesą sakant, iki šiol pasaulis tik kartą girdėjo ją kalbant viešai – kai buvo paskelbta apie jųdviejų su princu Viljamu (William) sužadėtuves. Be to, tikėtina, kad ta kalba buvo detaliai surežisuota.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Valgyti vėžiagyvių

Britų monarchai niekada nevalgo įvairių vėžiagyvių, mat baiminamasi, jog jie gali būti nuodingi. Tad jei Keitė negalės gyventi be moliuskų ar austrių, jai teks smaližiauti slapta.

8. Dirbti

Būdama 29-erių, K. Midlton yra vyriausia netekėjusi moteris, ištekėsianti už būsimo karaliaus. Nors ji baigė meno istorijos studijas ir yra sukaupusi nemažai gyvenimiškos patirties, Keitė niekada per daug nesiveržė dirbti. Išskyrus septynis mėnesius, kai dirbo aprangos tinkle „Jigsaw“ ir jos šeimos kompanijoje „Party Pienes“.

REKLAMA

9. Pasirašinėti neoficialių dokumentų

Jei princas Viljamas kada nors taps karaliumi, Keitei gali tekti garbė pasirašyti vyriausybinius dokumentus, tačiau jai primygtinai draudžiama pasirašinėti bet kokius neoficialius dokumentus, kad vėliau nebūtų galima suklastoti jos parašo. Pernai rimtų nemalonumų turėjo princas Haris (Harry), pasirašęs ant sugipsuotos vienos merginos rankos...

10.Užbaigti vakarienę

Jei Keitė valgys lėčiau nei karalienė Elžbieta II, jai gali tekti pabadauti. Didžiojoje Britanijoje egzistuoja tradicija, kad karalienei baigus valgyti, tai privalo padaryti ir visi kiti svečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų