REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos Sporto muziejuje įvyko trijų kartų čempionių – krepšininkės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės, dviratininkės Simonos Krupeckaitės ir bėgikės Eglės Balčiūnaitės – inicijuoto socialinio projekto „Ateities čempionai“ konkurso laureatų apdovanojimai. Renginio metu sportininkės įteikė specialius projekto medalius daugiau kaip šimtui Lietuvos moksleivių, tapusių kūrybinio konkurso „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“ nugalėtojais.

REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimuose dalyvavo visos penkios nugalėjusios mokyklos iš Vilniaus, Joniškio raj., Pasvalio raj., Lazdijų raj. bei Juodkrantės. Ceremonijos metu savo sričių čempionės negailėjo pagyrimų moksleiviams už itin kūrybiškai pateiktas čempioniškos gyvensenos vizijas bei skatino jaunimą nepamiršti minčių, išreikštų parengtuose darbuose, ir pradėti vadovautis jomis.

REKLAMA

„Man be galo malonu, kad prieš gerus metus tik idėja buvusi iniciatyva tapo realybe ir dabar mes galime kalbėti jau apie savotiškus jos rezultatus – jūsų kūrybinius darbus, kurie puikiai perteikė kiekvieną esminį žingsnį kelio čempiono titulo link“, – moksleivių darbus įvertino Simona Krupeckaitė.

Renginio metu užmezgė glaudus dialogas tarp projekto „Ateities čempionai“ iniciatorių bei atvykusių moksleivių. Trijų kartų čempionės dalinosi savo patirtimi, iliustruodamos sportiškesnės gyvensenos teikiamus privalumus, o jaunimas naudojosi galimybe klausytis gyvai dalijamų čempioniškų patarimų.

REKLAMA
REKLAMA

Įvertindama konkurso laureatų užduotis, jauniausia projekto dalyvė bėgikė Eglė Balčiūnaitė užsiminė, kad iš kai kurių moksleivių darbų ir pati galėtų semtis įkvėpimo, nes juose buvo juntama tikra „čempioniška dvasia“. Tokiai minčiai antrino ir legendinė krepšininkė J. Štreimikytė-Virbicieknė, kuri dar ir itin gyvenimiškai iliustravo sportiškesnės gyvensenos teikiamus privalumus.

„Atsakymą į klausimą, ką asmeniškai man suteikė sportas, jūs galite matyti  iš ramios mano laikysenos bendraujant šiandien su jumis. Išsiugdytą drąsų, sklandų minčių dėstymą laikau dideliu sporto nuopelnu. Sportas padeda įveikti daugybę baimių ir išsiugdyti tvirtesnę asmenybę“, – vaikams akcentavo J. Štreimikytė-Virbicieknė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusmetį trukęs konkursas „10 žingsnių, kaip tapti čempionu“ buvo sudėtinė projekto „Ateities čempionai“ dalis. Šio projekto iniciatoriaus, „Daumantų“ pagardų gamintojos UAB „Vesiga“ direktorius Saulius Grinkevičius, teigia jaučiąs pareigą prisidėti prie jaunosios kartos ugdymo.

„Esame atsakingi už jaunus žmones, todėl prisidėti prie sportininkių iniciatyvos ugdyti aktyvesnę augančią kartą man buvo tikrai labai malonu. Visuomet tikėjau, kad autoritetą turinčių sportininkų patarimas lengviau pasiekia jaunimą ir džiaugiuosi kad šie moksleivių darbai tai tik patvirtino. Vertinant juos, galiu drąsiai teigti, kad mūsų iniciatyva pasiteisino, todėl tikėtina, kad šis projektas peraugs į tęstinę praktiką, kuri kasmet pritrauks vis didesnį kiekį dalyvių“,– teigė S. Grinkevičius.

REKLAMA

Apdovanojimų ceremonijoje taip pat dalyvavo Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacijos prezidentas Vytautas Deksnys ir Lietuvos Sporto muziejaus direktorius Pranas Majauskas. Pasibaigus renginiui, moksleiviai apžiūrėjo Lietuvos Sporto muziejaus eksponatus.

Į mokyklas-nugalėtojas kūno kultūros pamokų vesti pasirinktinai atvyks pasaulio dviračių treko čempionė ir rekordininkė S. Krupeckaitė, viena geriausių Lietuvos ir Europos krepšininkių, Europos čempionė ir Eurolygos prizininkė J. Štreimikytė-Virbickienė bei Eglė Balčiūnaitė - viena perspektyviausių Lietuvos vidutinių nuotolių jaunoji bėgikė, olimpietė, jau pagerinusiai šalies 800 m. ir 400 m. bėgimo rekordus. Vesdamos pamokas, čempionės dalinsis naudingais patarimais bei savo sportinėmis paslaptimis. Bendraudamos su moksleiviais sportininkės taip pat susės sveikatingumo pietų.

Prieš mažiau nei metus startavusia išskirtine socialine iniciatyva „Ateities čempionai“ žymios Lietuvos sportininkės siekta ugdyti aktyvesnio gyvenimo būdo bei ryžtingesnę Lietuvos kartą. Pirmojo projekto etapo metu trijų kartų čempionės vykdė aktyvią socialinės komunikacijos kampaniją, antruoju –įgyvendino konkursą moksleiviams, bendradarbiaudamos su Švietimo ir mokslo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų