REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienais metais žiniasklaidoje yra sudaroma begalė „geriausiųjų“ sąrašų: labiausiai gerbiamos kompanijos, didžiausios bendrovės, turtingiausi milijardieriai, įtakingiausios pasaulio moterys ir panašiai. Tačiau portalas „24/7 Wall St.“ sudarė mažiausiai įtakingų pasaulio žmonių sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Į šį sąrašą patekę asmenys kažkada buvo labai įtakingi, tačiau šiuo metu jie jau yra praradę savo įtaką. Portalo „24/7 Wall St.“ autoriai suskirstė šiuos asmenis į penkias grupes: kompanijų vadovai, sporto asmenybės, politikai, karališkosios šeimos atstovai ir įžymybės.

REKLAMA

Mažiausiai įtakingų asmenų sąrašą sudaryti yra kur kas sunkiau nei „geriausiųjų“, kadangi pastarieji patys kalba už save, kai tuo tarpu blogiausieji stengiausi kaip įmanoma labiau nuslėpti faktą, kad jie neturi jokios galios.

Štai keletas įdomesnių asmenų iš šio mažiausiai įtakingų asmenų sąrašo (asmenys surikiuoti ne eilės tvarka).

1. Tony Haywardas – buvęs BP vadovas, „pasižymėjęs“ per naftos išsiliejimo Meksikos įlankoje krizę, kuomet praėjus vos savaitei po avarijos buvo pastebėtas linksmai leidžiantis laiką savo jachtoje. Ilgą laiką nenorėjo pripažinti nelaimės rimtumo ir vėliau atleistas iš savo einamų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

2. Keithas Olbermannas – žurnalistas, televizijos laidų vedėjas. MSNBC televizijos buvo išrinktas geriausiu televizijos laidų vedėju, tačiau vėliau buvo iš jos atleistas dėl nediskretiškų politinių aukojimų.

3. Jimas Keysas – „Blockbuster“ kompanijos vadovas. Kadaise „Blockbuster“ kompanija buvo viena didžiausių JAV mažmeninės prekybos tinklų, tačiau dabar yra ant bankroto ribos. Didžiausias kompanijos akcininkas Carlas Icahnas teigė, kad J. Keysui pritrūko kompetencijos skaitmeninių technologijų pramonėje, kad galėtų tinkamai konkuruoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Charlie Sheenas – aktorius. Brangiausiai apmokamas televizijos aktorius ir serialo „Du su puse žmogaus“ (angl „Two and a Half Men“) žvaigždė, pasinėręs į narkotikų liūną ir šiurkščiai elgęsis su savo žmona bei aplinkiniais, sužlugdė savo žvaigždės karjerą.

5. Danas Hesse – „Sprint“ generalinis direktorius. Jis vadovauja trečiai pagal dydį mobiliųjų telefonų kompanijai JAV mobiliųjų telefonų rinkoje, kurioje iš viso yra tik trys kompanijos. Prastas klientų aptarnavimas dar labiau sumažino jo abonentų skaičių, o AT&T ir „T–Mobile“ susijungimas buvo paskutinis vinis į „Sprint“ kompanijos karstą.

REKLAMA

6. Olli–Pekka Kallasvuo – buvęs „Nokia“ vadovas. Pradėjo vadovauti didžiausiai mobiliųjų telefonų kompanijai, kuri valdė 40 proc. rinkos dalies, tačiau vėliau sugebėjo patekti į „Apple iPhone“, „Google Android“ ir net „RIM BlackBerry“ šešėlį. Neseniai buvo atleistas iš savo pareigų, kuriose jį pakeitė vienas „Microsoft“ vadovų.

7. Rajas Rajaratnamas – buvęs „Galleon Fund“ vadovas. Buvęs įtakingas rizikos draudimo fondo vadovas šiuo metu yra kaltinamas susijusių asmenų sandėrių (angl. insider trading) vykdymu ir jam gresia kalėjimas. Kartu su savimi žemyn nusitempė ir „McKinsey & Company“ bei „Goldman Sachs“ reputacijas.

REKLAMA

8. Arnoldas Švarzcnegeris – aktorius, buvęs Misteris Visata, buvęs Kalifornijos valstijos gubernatorius. Kadaise buvęs įtakingiausias aktorius ir politikas Kalfornijoje, šiuo metu A. Švarcnegeris bando sugrįžti į žydruosius ekranus po to, kai iššvaistė valstijos finansus.

9. Mike'as Jonesas – „MySpace“ vadovas. M. Jonesas vis dar vadovauja kažkada buvusiam populiariausiam socialiniam tinklapiui, kuriam vienu metu priklausė net 70 mln. vartotojų. Tačiau dabar „MySpace“ gali džiaugtis jei gauna 100 „Facebook“ „patikimų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Walteris Scottas jaunesnysis – telekomunikacijų kompanijos „Level 3 communications“ vadovas, „Berkshire Hathaway“ tarybos narys. Jis yra Warreno Buffetto kompanijos tarybos narys ir kartu vadovauja akivaizdžiai prastai valdomai telekomunikacijų bendrovei.

11. Ali Abdullah Salehas – Jemeno prezidentas. Po 32 metų vadovavimo Jemenui netrukus gali būti nuverstas.

12. Brianas Lenihanas – buvęs Airijos finansų ministras. Žurnalo „Financial Times“ buvo išrinktas blogiausiu euro zonos šalių finansų ministru. Tai greičiausiai yra susiję su tuo, kad pradėjęs vadovauti vienai iš sparčiausiai besivystančių Europos ekonomikų jis sugebėjo privesti ją prie bedugnės krašto.

REKLAMA

13. Keithas W. Rheaultas – Nevados valstijos švietimo inspektorius. Jis vadovauja švietimui JAV valstijoje, kurioje mokyklų baigimų rodiklis yra mažiausias visoje JAV (47,3 proc.).

14. Princas Čarlzas – 63 metų princas dar kurį laiką netaps karaliumi, atrodo, kad Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II gyvens dar kokių porą dešimtmečių.

15. Sarah Palin – politikė. Buvusi kandidatė į JAV prezidento postą ne kartą buvo sugėdinta žiniasklaidoje. Daugelis ją kaltina dėl Johno McCaino pralaimėjimo, o jos realybės šou buvo visiška nesėkmė. Demokratai meldžiasi, kad ji dalyvautų ir kitais metais vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.

REKLAMA

16. Eddie Lampertas – „Sears“ kompanijos pirmininkas. Privataus kapitalo žinovas sujungė „Sears“ ir „K–Mart“ ir vėliau stebėjo, kaip iš lėto dingsta jo milijoninės investicijos.

17. Guy'us Handsas – investuotojas, verslininkas. Anglijos verslininkas įsigijo „EMI Group“, kurią vėliau buvo priverstas perduoti „Citigroup“ po to, kai nesugebėjo apmokėti visų savo paskolų. Vienintelis jo pasiaiškinimas buvo tas, kad „Citigroup“ privertė jį mokėti per daug.

18. Hosnis Mubarakas – buvęs Egipto prezidentas. 30 metų vadovavęs šaliai, Egipto prezidentas palieka postą pabrukęs uodegą. Galimai ieškosis prieglobsčio Libijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

19. Jonas Meachamas – rašytojas, buvęs „Newsweek“ žurnalo vyriausiasis redaktorius. Pulitzerio premijos laureatas siekė atgaivinti „Newsweek“ žurnalą, tačiau viskas pasibaigė tuo, kad žurnalas už 1 JAV dolerį buvo parduotas 90-mečiui stereo aparatūros magnatui.

20. Philipas J. Faracis – „Eastman Kodak“ prezidentas. Kadaise „Kodak“ buvo viena iš galingiausių technologijų kompanijų pasaulyje. Tačiau dabar ji gali džiaugtis tik pranešimais žiniasklaidoje apie nesutarimus dėl patentų su „Apple“ ir RIM kompanijomis.

REKLAMA

21. Colleen Goggins – „Johnson & Johnson“ kompanijos vartotojų produkcijos vadovė. Tokių prekių kaip „Tylenol“ ir „Benadryl“ atšaukimas kompanijai atnešė milijoninius nuostolius. Nenuostabu, kad C. Goggins nusprendė anksčiau išeiti į pensiją.

22. Rajatas Gupta – buvęs „McKinsey & Company“ vadovas. R. Gupta buvo „Goldman Sachs“, „Procter & Gamble“, „American Airlines“ ir „Harmin International“ direktorius, tačiau šiuo metu yra kaltinamas susijusių asmenų sandorių vykdymu. Neseniai atsistatydino iš visų kompanijų tarybų.

REKLAMA

23. Meg Withman – buvusi „eBay“ vadovė. Išleido 163 mln. savo santaupų siekdama Kalifornijos gubernatorės posto, tačiau pralaimėjo Jerry Brownui.

24. Danas Gilbertas – pagrindinis Klyvlendo „Cavaliers“ krepšinio klubo savininkas. „Cavaliers“ klubas 2009 metais nusileido tik Los Andželo „Lakers“ klubui pagal išvykos varžybų lankomumą. Tačiau po to, kai nesugebėjo išlaikyti savo žvaigždės LeBrono Jameso, klubas nukrito į paskutiniąją vietą NBA klubų sąraše.

25. Jeffas Zuckeris – buvęs NBC televizijos kanalo vadovas. Nekompetentingas didžiulės pramogų grupės vadovas pagaliau atleistas. Gaila, tačiau 10 metų per vėlai.

REKLAMA
REKLAMA

26. Herbertas Kohleris – milijardierius. 2010 metais privačios vandentiekio kompanijos savininkas sugebėjo vėjais paleisti beveik 1 mlrd. JAV dolerių (apie 33 proc. viso savo turto).

27. Jasonas Kilaras – „Hulu“ vadovas. Kažkada daug žadėjęs vaizdo įrašų interneto puslapis neatlaikė konkurencinės kovos su tokiomis kompanijomis kaip „NetFlix“, „Comcast“, „YouTube“ ir „AppleTV“.

28. Dmitrijus Medvedevas – Rusijos prezidentas. D. Medvedevas vis dar išlieka Rusijos ministro pirmininko V. Putino marionete. Pasitikėjimas šiais asmenimis Rusijoje ir toliau išlieka mažiausias per visą jų vadovavimo laikotarpį.

29. Jose Socratesas – buvęs Portugalijos prezidentas. Jo sukurtos ekonomikos griežtinimo priemonės nesulaukė šalies parlamento pritarimo, o šalis atsidūrė ant bedugnės krašto.

30. Kennethas Lewisas – buvęs „Bank of America“ vadovas. Pavertė „Bank of America“ viena didžiausių finansinių institucijų, tačiau per finansų krizę akcininkai prarado 80 proc. rinkos vertės ir bankui gelbėti iš mokesčių mokėtojų pinigų buvo skirta 45 mlrd. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų