• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prisipažinkite, kiekvienas turime savo mėgstamą filmą, kurį galėtume žiūrėti ir žiūrėti. Ir kiekvieną kartą atrastume vis ką nors naujo ir įdomaus. Kartais ir realiame gyvenime susimąstome – tam tikri įvykiai taip primena kažkur matyto filmo siužetą... Tik tokio filmo režisieriai esame mes patys, ir tik nuo mūsų priklauso, ar tai bus komedija, ar melodrama, ar nesibaigiantis serialas.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio mėnesio „Ieva“ persmelkia hipnotizuojančia kino atmosfera ir panardina į kitą pasaulį – tokį, kuriame susidraugauja praeitis ir dabartis, vizijos ir realybė, anų dienų legendos ir šio laikmečio genijai.

REKLAMA

„Jei į savo laidą pakviesiu Roberto Benigni, man galas“, – prieš kelerius metus Italijoje populiarioje televizijos laidoje „Caramba , che fortuna“ (liet. „Velniai griebtų, kokia sėkmė“) pareiškė garsi šios šalies dainininkė, aktorė ir televizijos laidų vedėja Raffaella Carra. Vėliau pramogų pasaulio žvaigždė tai patvirtino – atsitiko tai, ko labiausiai būgštavo. Apie šį ekscentrišką komiką ir jo neišsenkančius pokštus skaitykite žurnalistės Jurgos Jurkevičienės straipsnyje „Komikas iš Toskanos“.

REKLAMA
REKLAMA

Režisierius, operatorius, fotografas, aktorius – mįslingas žmogus, kaip ir jo filmai. Interviu su Šarūnu Bartu – taip pat ne toks, kaip po savo filmų retrospektyvos praėjusiame „Kino pavasaryje“ būtų kalbėjęs dažnas režisierius. Koks jis, sužinosite perskaitę žurnalistės Monikos Pavasarytės straipsnį „Šarūno Barto retrospektyva“.

Yra filmų, kurie užaugina kartas. Taip atsitiko žinomo latvių režisieriaus Aloizo Brenčio serialui „Ilga kelionė per kopas“. Aktoriui Romualdui Ramanauskui Richardo vaidmuo kurį laiką buvo tapęs vizitine kortele, ir šlovės išbandymu. Tačiau kūrybinė bei gyvenimiška patirtis A. Brenčo filme jam iki šiol svarbi. Įdomus ir nuoširdus interviu su aktoriumi atskleis daug detalių, kurios taip ir liko už kadro...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džuljetos kvadratas“ – Gražinos Baikštytės pokalbis su aktore Janina Matekonyte. „Taip ir stovi akyse Janina, kokią pamačiau ją pirmą kartą prie teatro prieš spektaklį su susuktais „į ausines“ plaukais. „Dieve, kokia graži!..“ – pamaniau tada. Janina jau buvo baigusi anuometinę Konservatoriją ir pradėjusi dirbti Jaunimo teatre. Tuomet man atrodė, kad aktorius – nežemiška profesija. O prieš mane stovėjo ką tik iškepta tikrų tikriausia aktorė! Ir dar tokia graži! Man ji ir dabar labai graži, gal net įdomesnė nei jaunystėje. Žvilgsnis prasmingesnis, gilesnis. Ech, kad taip dabar tą patirtį ir jaunystės metus...“ „Žmonės būtų nepalyginti laimingesni, jei galėtų gimti aštuoniasdešimtmečiai ir pamažu jaunėdami sulauktų aštuoniolikos“, – Marko Twaino žodžiais fantazuoja Janina.

REKLAMA

Pirmojo Lietuvos privataus nekomercinio kino teatro „Pasaka“ iniciatorė, pirmoji jo direktorė Greta Akcijonaitė kino liga susirgo dar studijų metais. „Ieva“ kalbina ją apie tai ir apie intriguojamą posūkį jos gyvenimo scenarijuje – persikraustymą į Ispaniją.

Bet tai – toli gražu ne visos įdomios temos, kurias rasite balandžio mėnesio „Ievoje“. Kaip visuomet „Ieva“ lenkiasi madai. Paryžiaus haute couture kankanas – aukštosios mados 2011-ųjų pavasario ir vasaros kolekcijų prabanga pavergs grožiu ir ekspresionizmu.

REKLAMA

Romos elitinė mada – tai Federico Fellini „Dolce Vita“ miesto atspindys, su visomis jo aistromis, geromis ir blogomis emocijomis. Žurnalistės Jurgos Jurkevičienės straipsnis „Alta Roma: kaip kine“ – apie podiumų užkulisius ir dizainerių pristatymų pirmųjų eilių viešnias – garsias Italijos aktores, kurioms ir kuriamos prabangiausios dizainerių suknelės.

Prieš metus Paryžiaus aukštosios mados kolekcijų pristatymus nutarta papildyti aukštosios juvelyrikos darbais. Tai logiška – prie nuostabių drabužių būtini ir išskirtiniai papuošalai. „Ieva“ supažindins su garsiausių kompanijų nuostabiausiais juvelyrikos šedevrais ir leis pasigėrėti jų spindesiu, atskleisdama jų prabangos esmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip visuomet „Ieva“ supažindins su karščiausiomis grožio pasaulio naujienomis. Atkreips dėmesį į tai, ką tikrai verta išbandyti, atskleis esmines grožio paslaptis ir dosniais dalins patarimus, kurie padės pasitikti pavasarį švytinčia oda ir gaiviu makiažu.

Mados mugės vilios parduotuvių naujausių kolekcijų drabužiais ir aksesuarais, pasufleruos, kur visa tai galima įsigyti. Su „Ieva“ taip paprasta neatsilikti nuo karščiausių mados tendencijų, kurti savitą, originalų stilių ir semtis gyvenimiškos patirties, kuri kalba žurnalo herojų lūpomis.

 

Spauskite čia ir prenumeruokite žurnalą internetu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų