REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietname kaimo žmonės, karo paliktus bombų kraterius pavertė į tvenkinius, skirtus auginti žuvį, kuri yra pagrindinis jų mitybos elementas.

REKLAMA
REKLAMA

Quang Binh ir Vinh Linh provincijų (buvusios karinės zonos pietuose ir šiaurėje) gamtovaizdžiai primena mėnulio paviršių, su 30 ir 50 pėdų pločio ir kelių jardų gylio krateriais. Tūkstančiai numestų bombų buvo skirtos sunaikinti ginklų fabrikus, tačiau kartu jos „nušluodavo“ ten besiganančius buivolus ir ryžių laukus.

REKLAMA

(Carsten Peter nuotr.)(Carsten Peter nuotr.)

Pietuose, bombų krateriai yra mėgiamos gyventojų vietos, kadangi čia galima auginti žuvis, o jos, nepamainomas maisto šaltinis, esantis čia pat prie durų slenksčio.

Žuvų tvenkinys Dong Set, Hanojuje, kuris dėl amerikiečių bombardavimo tapo gilesnis ir produktyvesnisŽuvų tvenkinys Dong Set, Hanojuje, kuris dėl amerikiečių bombardavimo tapo gilesnis ir produktyvesnis

Vienas namas čia, kitas ten, o dar toliau, kiti du... netrukus miesteliai tiesiog „apaugo“ šiuos tvenkinius, o visa nepanaudota artilerija buvo surasta ir sunaikinta. Žemė buvo „išvalyta“ nuo chemikalų, o karo pėdsakai išnyko, išskyrus šiuos kraterius, kurie amžiams pasiliko įsmigę į žemę.

REKLAMA
REKLAMA

Dong Set, Hanojuje, daugybė bombų buvo numesta į vandens tvenkinius, kuriuos naudojo žuvims ir ryžiams auginti. Kaip tvirtina vietos ūkininkai, sprogimai akivaizdžiai pagilino šiuos tvenkinius, dėl to žuvies derliai po karo tapo dvigubi. Šiandien Dong Set tvenkiniuose užauginama apie 500 tonų žuvies per metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų