• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Italijos rinktinės kapitonas Carltonas Myersas paskelbė, kad prieš pat 40-ąjį gimtadienį baigia profesionalaus krepšininko karjerą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerbs draugų būrys

Oficialiai C. Myersas profesionaliam krepšiniui sudie tars kovo 30 dieną vyksiančiame atsisveikino vakare, į kurį turėtų susirinkti artimiausi draugai, šeima ir buvę komandos nariai. Atvykti turėtų nemažai puikiai krepšinio pasaulyje pažįstamų žaidėjų ir trenerių, tarp kurių bus Turkijos vyriausiasis treneris Bogdanas Tanjevičius bei amžinas C. Myerso varžovas Italijoje Predragas Danilovičius.

REKLAMA

C. Myersas beveik dvidešimtmetį trukusią karjerą praleido Italijoje, kur atstovavo tokioms komandoms, kaip Bolonijos „Fortitudo“, Pezaro „Scavolini“, Romos „Virtus“ ir Sienos „Montepaschi“. Gynėjas 1998 metais, atstovaudamas Bolonijos „Fortitudo“ ekipai, iškovojo Italijos taurę, o po dvejų metų tapo šalies čempionu.

2000 metais C. Myersui Sidnėjaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje buvo patikėta nešti Italijos vėliavą.

REKLAMA
REKLAMA

Nepasiektas rekordas

Šiam krepšininkui iki dabar priklauso Italijos lygoje pelnytų taškų rekordas – 1994–1995 metų sezone į „Udine“ klubo krepšį jis įmetė 87 taškus. Legendinėse rungtynėse C. Myersas taip pat pataikė net 32 baudos metimus. Dar praėjusį sezoną veteranas rungtyniavo antrojoje Italijos lygoje, „Basket Rimini“ komandoje, ir vidutiniškai rinkdavo 15,7 taško ir atlikdavo du rezultatyvius perdavimus.

Anglijoje gimęs, bet vėliau į Italiją persikėlęs gynėjas šalies rinktinėje iš viso sužaidė 131 rungtynes ir pelnė 1 825 taškus. Su Italijos rinktine C. Myersas 1997-aisiais iškovojo sidabro medalius, o 1999 metais tapo Europos čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų