REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nuo šių metų pradžios iki kovo 22 dienos gavo ir išnagrinėjo 44 bylas, susijusias su Savivaldybių tarybų rinkimais.

REKLAMA
REKLAMA

Keturios bylos yra sustabdytos, nes nutarta kreiptis į Konstitucinį Teismą su prašymais ištirti, ar Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo nuostatos neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA

Prieš Savivaldybių tarybų rinkimus Vyriausiasis administracinis teismas daugiausia skundų gavo dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimų, kuriais kandidatai buvo išbraukti iš kandidatų sąrašų, aptikus įvairaus pobūdžio neatitikimų jų anketose, panaikinimo.

Po vasario 27 dieną vykusių rinkimų Vyriausiasis administracinis tesimas gavo 19 bylų dėl paskelbtų rinkimų rezultatų. Keturios jų sustabdytos, kol Konstitucinis Teismas išnagrinės prašymus ištirti, ar Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas atitinka Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA

„Nagrinėdamas rinkimų bylas, Vyriausiasis administracinis teismas siekė užtikrinti žmonių konstitucines teises ir sparčiai išnagrinėti šias bylas, kad nesutriktų rinkimų procesas. Manau, kad abu tikslus pavyko pasiekti. Teismui pavyko greitai išnagrinėti bylas ir neturime duomenų, kad dėl teismo veiklos nagrinėjant rinkimų bylas būtų sutrikusios rinkimų procedūros“, – teigė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininkas Ričardas Piličiauskas.

Vyriausiasis administracinis teismas sprendimus rinkimų bylose priėmė ir išnagrinėjo maždaug per 5–6 kalendorines dienas nuo bylos gavimo teismo raštinėje iki teismo sprendimo įsiteisėjimo. Šis teismas yra vienintelė ir galutinė instancija tokios kategorijos byloms. Visi šio teismo sprendimai yra galutiniai ir neskundžiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų