• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendradarbiaudami su vietos bendruomene, Kretingos rajono policininkai sulaikė penkis asmenis, kurie įtariami iš medžioklinių šautuvų apšaudę Baublių pagrindinės mokyklos pastatą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę į Klaipėdos apskrities VPK Kretingos rajono policijos komisariatą kreipėsi Baub­lių (apie 10 kilometrų nuo Kretingos) pagrindinės mokyklos direktorė Verutė Kebelienė. Ji pranešė, kad atėjusi į mokyklą kovo 14 d. rytą, apie 7.50 val., pastebėjo sugadintus (išdaužtus) du plastikinius langus.

REKLAMA

Įvykio vietą apžiūrėję policininkai nustatė, kad mokyklos langai išdužo, nes į juos šauta. Šūvio būta ne vieno. Ne tik išdužo antrame aukšte esančių langų stiklai, bet ir apgadinti jų rėmai, išorinės pastato bei klasės sienos.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jau kitą dieną pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį. 1988 metais gimęs Baublių kaimo gyventojas V.I. ilgai nesispyriojo ir prisipažino įvykdęs šį nusikaltimą.

REKLAMA
REKLAMA

Paskui įvykiai klostėsi labai greitai. Per labai trumpą laiką pareigūnai atliko kelias kratas ir rado du slėptus, neteisėtai laikytus medžioklinius šautuvus, keliolika šovinių ir kitų tyrimui reikšmingų įkalčių.

Šioje baudžiamojoje byloje įtarimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir neteisėto šaunamųjų ginklų bei šaudmenų laikymo pateikti ne tik minėtam V.I., bet ir dar keturiems asmenims - S.J. (gim. 1985 m.), P.L. (gim. 1962 m.), Ž.L. (gim. 1994 m.) ir R.P. (gim. 1986 m.). Visi jie yra žinomi policijai. Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Kretingos rajono policininkų, šį nusikaltimą jiems padėjo atskleisti Baublių kaimo bendruomenė.

Nuo 1980 metų šiai mokyklai vadovaujanti V.Kebelienė vakar “Respublikai" sakė, kad mokykla apšaudyta, kai netoli jos gyvenantys asmenys nutarė išbandyti akies taiklumą iš medžioklinių šautuvų šaudydami į lėkštutes. Tam jie pasirinko mokyklos stadioną.

Apie įvykį ryte sužinota todėl, kad mokykloje neįrengta signalizacija. Jos turtas taip pat neapdraustas, tad tikimasi, kad padarytą žalą atlygins patys kaltininkai.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų