• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rusų architektas Aleksandras Remizovas sukūrė futuristinį, ekologišką pastato projektą, atsparų žemės drebėjimams, potvyniams ir kitoms gamtos sukeliamoms katastrofoms. Įsivaizduojate gyvenimą „ant vandens“? Architektas tvirtina, kad tai visiškai reali, o ne utopinė idėja.

REKLAMA
REKLAMA

Tragiški klimato pokyčiai ir vandens pakilimas vandenynuose, pastūmėjo architektus  kurti naujo, kitokio tipo gyvenamuosius namus. A. Remizovas pristatė „Žaliąją arką“. Tai plaukiojanti, spyruoklės formos gyvenvietė, kurioje gali apsigyventi iki 10 000 žmonių.  Manoma, kad po tragiško Japonijos žemės drebėjimo tokio tipo architektūriniai sprendimai dar sulauks savo valandos.

REKLAMA

Prieglobstis nelaimės atveju

Naujienų kanalui CNN architektas tvirtino, kad numatoma pastato struktūra gali būti pastatyta per tris - keturis mėnesius, o tai gan trumpas laikas palyginus su pastato dydžiu - 14 200 kvadratinių metrų. „Pastatas galėtų virsti  milžiniška, ekologiška gyvenviete - skubiu prieglobsčiu nelaimės atveju“, - pasakoja Remizovas.

Jo sukurta arka yra pagaminta iš medžio, plieno ir specialaus plastiko. Pastatas gali laisvai plaukioti vandenyje, o įvykus gamtinei katastrofai, šioje gyvenvietėje yra viskas, ko gali prireikti išgyvenimui. Namo paviršių dengia saulės energijos plokštės, kurios leidžia viduje, tarsi šiltnamyje auginti augalus. Pastatas gali naudoti vandens  energiją, kad aprūpintų visus pastato butus energija. Namo kupolas kaupia šilto oro atsargas. Šiluma gali būti paversta energija. Butai būtų įrengti skirtinguose aukštuose, paliekant bendras erdves, kuriose arkos gyventojai galėtų  kartu  leisti laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Minėtas architektas įsitikinęs, kad tokia arka kada nors tikrai bus reikalinga ir projektas bus įgyvendintas.  51 metų Aleksandras Remizovas sukūrė projektą dalyvaudamas programoje „Architektūra, kuri palengvintų katastrofas“.

Jis tikina, kad jo sukurtas pastatas yra idealus, kad būtų statomas tose vietose, kur žemės drebėjimai yra dažnas įvykis. Tokia arka galėtų atlaikyti netgi milžiniškas bangas. Futuristinio projekto kūrime dalyvauja vokiečių statybos kompanija ir mokslininkas Levas Britvinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų