REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį, kovo 17 d. iškilminga ir nekukliai pompastiška atidarymo ceremonija prasidėjo jau 16-asis tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“. Į analogų Lietuvoje neturinčio renginio atidarymą rinkosi ne tik kino pasaulio žmonės, bet ir operos solistai, žinomi šalies politikai ir pramogų verslo atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalio atidarymas prasidėjo skambant trimitui, o vizualiai aplinką papuošė kino juostų instaliacijos. Didžiojoje „Forum Cinema's Vingis“ salėje kiekvienos kėdės rankenoje buvo po puokštę gyvų gėlių. Iš viso salėje „pražydo“ daugiau nei 600 gėlių, o kino teatro apdailai panaudoti penki kilometrai kino juostos.

REKLAMA

Atidarymo vakarą vedė viena garsiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių pora – Jūratė Onaitytė ir Rimantas Bagdzevičius. Tiesa, renginys nebuvo vien tik šou. Atidarymo metu nepamiršti liko ir išėjusieji kino kūrėjai – tylos minute pagerbti ir neseniai mirę Skirmantas Valiulis ir Almantas Grikevičius.  Vėliau scenoje pasirodęs gausus festivalio savanorių būrys davė priesaiką žiūrovams.

„Šiandien pradedame ataskaitą už visus metus, per kuriuos kaip bitutės visa mūsų komanda rinko filmus iš viso pasaulio, važinėjo, skraidė, ilgai ilgai žiūrėjo filmus salėse ir ne tik“, – atidaryme į publiką kreipėsi festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatorių teigimu, „Kino pavasaris“ šiais metais ketina laužyti senas klišes. Vietoj anksčiau buvusių kelių mažesnių programų žiūrovai filmus galės rinktis iš vienos didelės programos „Horizontai“. Festivalyje netrūks įsimintinų ir originalių sprendimų: pirmą kartą „kino pavasaryje“ bus parodytas 3D formato filmas („Pamirštų sapnų urvas“) bei netradiciškai ilga kino juosta – net 5,5 val. trukmės filmas „Karlosas Šakalas“.

Pats svarbiausias vakaro įvykis visgi buvo Kopenhagos karališkosios operos meno vadovo Kaspero Holteno režisuoto filmo „Don Žuanas“ seansas. Juostoje šiuolaikiniams veiksmo filmams būdingų automobilių gaudynių, susišaudymų fone skambėjo Volfgango Amadėjaus Mocarto kūryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų