• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krepšinio spektaklis grasina masine beprotyste. Už bilietą į Lietuvos rinktinės krepšinio rungtynes Panevėžio arenoje – 2000 litų. Net ir tokią sumą sutiktų mokėti krepšinio aistruoliai, pirmadienį veltui valandas praleidę prie bilietus platinančių kasų ar kompiuterių.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai vos per kelias valandas buvo iššluoti visi bilietai į Lietuvos rinktinės varžybas Europos vyrų krepšinio čempionate, startavo juodoji rinka. Interneto portaluose bilietų kainos šiomis dienomis auga kaip ant mielių.

REKLAMA

Vienoje skelbimų svetainėje Andriumi prisistatęs pardavėjas už bilietą į bet kurias grupės rungtynes Panevėžyje prašo 1500 litų, su čempionato favorite Ispanijos komanda – 2000 litų. Net 7500 Lt pardavėjas užsiprašė už komplektą bilietų į visas Lietuvos komandos rungtynes. Vaikinas skelbė dar turintis 10 bilietų į visas rungtynes.

Sužibusi viltis gauti bilietų, nors ir už kosminę kainą, žlugo vos tik surinkus skelbime nurodytą telefono numerį. Šis jau buvo užblokuotas.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas perpardavinėtojas demonstravo kuklumą ir užuojautą likusiems be bilietų – už galimybę Panevėžio arenoje stebėti dviejų pretendenčių į medalius Lietuvos ir Ispanijos rinktinių varžybas jis, panaudojęs marketingo triuką, užsiprašė „tik“ 999 Lt.

Nepagailėjus laiko internetui ir liežuvio deryboms bilietus galima įsigyti ir pigiau. Vienas iš tokių perpardavinėtojų aiškina gavęs abonementą, todėl parduodantis tai, ką pavyko nusipirkti „tą nelaimingą pirmadienį“.

Tikslios kainos nenurodė ir savotišką aukcioną surengęs 4 bilietų į Lietuvos ir Lenkijos rungtynes pardavėjas, jis ragino sirgalius patiems siūlyti sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškantieji griebiasi šiaudo

Interneto platybėse ieškantieji bilietų net ir už paskutinę viltį tūkstančių mokėti vis dėlto nenusiteikę.

Vienam iš tokių ieškančiųjų 500 litų pasirodė per didelė kaina už bilietą į bet kurias Lietuvos rinktinės varžybas. Išgirdęs prašomą sumą vyriškis tvirtino turintis dar pagalvoti, esą gavęs pasiūlymų ir už 400 litų.

„Gal internete už tūkstantį ir dar brangiau pardavinėja, bet yra ir kitų kelių“, – aiškino sirgalius.

Kitas internete pasiskelbęs pirkėjas pripažino per dvi dienas konkrečių pasiūlymų taip ir nesulaukęs.

REKLAMA

„Ieškau bilietų į Panevėžio, Vilniaus, Kauno etapus. Pirmadienį pirmieji Kaune eilėje stovėjome, norėjome abonementus nusipirkti ir nieko nebegavome“, – aiškino nusivylęs krepšinio aistruolis.

„Pirkčiau keturis bilietus į rungtynes Lietuva – Turkija“, – skelbėsi dar vienas nelaimingasis. Telefonu atsiliepęs vyras tvirtino daugiau nei 300 litų nemokėsiantis.

„Į rungtynes su Lenkija siūlė bilietus po 200 litų, nors legaliai kainavo po 89 litus. Bet mes tą dieną negalėsime“, – pripažino pirkėjas.

Jo nedomino netgi greičiausiai išgraibstyti bilietai į Lietuvos ir Ispanijos komandų dvikovą Panevėžyje – vyras tądien stebėsiantis kitų rinktinių žaidimą Šiauliuose.

REKLAMA

Paliktas rezervas

Per pirmąsias dvi išankstines prekybos dienas į Europos vyrų krepšinio čempionatą parduota 50 tūkst. bilietų už maždaug 10 mln. litų.

„Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto Žiniasklaidos ir komunikacijos grupės vadovo Lino Kunigėlio teigimu, „FIBA Europe“ atstovai patikino, jog tai buvo geriausias prekybos bilietais startas per visą Europos krepšinio čempionato istoriją.

„Mes manėme, kad į Lietuvos komandos varžybas bilietus iššluos, bet kad bus toks antplūdis, kuris sulaužys ir sulėtins net ir specialiai tam paruoštas internetinės prekybos sistemas, nesitikėjom nei mes, nei savo galimybes keturiskart padidinusi „Tiketa“. Lietuva – krepšinio šalis, be to, prestižiškiausias Europos krepšinio renginys, organizuojamas po 72 metų pertraukos. Daugelis aistruolių į jį žiūri kaip į vieną kartą gyvenime pasitaikiusią galimybę namuose pamatyti tokį renginį“, – „Sekundei“ teigė L.Kunigėlis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bilietų įsigyti dar galima į Alytuje, Šiauliuose ir Klaipėdoje vyksiančias užsienio komandų rungtynes.

Nors į Lietuvos rinktinės varžybas bilietai buvo iššluoti uraganiniu greičiu, L.Kunigėlis ramina, kad nesuspėjusieji dar neprarado paskutinio šanso.

Kovo 24-ąją prasidės antrasis pardavimo etapas, kai dalis bilietų bus platinama per įvairias rėmėjų akcijas.

Pasak L.Kunigėlio, taip į rinką bus paleista maždaug 30–40 proc. bilietų.

Lietuvos krepšinio federacija taip pat pažadėjo atsiskaityti su bilietų negavusiais, tačiau 10 litų už čempionato sirgalių klubo narystę sumokėjusiaisiais.

Inga Kontrimavičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų