REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimantas septyniolika metų gyvena tėvų namuose. Po tėvų mirties namai padalyti į septynias dalis. Visiems septyniems vaikams priklauso ir krosnis, kurią kūrena vienas Rimantas. Bet jis negali gauti kompensacijos už malkas. Pusamžis vyras netgi registruotas ne name, o prie seniūnijos, nes neturi pinigų įsiteisinti savo namų septintosios dalies.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinojo, jog gyvena trise

Prieš rinkimus Rimantas sužinojo, jog kukliame jo tėvų namelyje Kelmės pakraštyje gyvena ne vienas. Kvietimus balsuoti atnešė jo broliui Algimantui ir sesers Onos dukrai. Už šiukšles taip pat atėjo mokestis keliems asmenims.

REKLAMA

Apėjo žmogus visus kambarius. Apsidairė. Nieko daugiau nėra. Kaip gyveno vienas tėvų sodyboje, taip tebegyvena. Tačiau suprato – čia priregistruota daugiau žmonių.

Į tėvų namus Rimantas sugrįžo 1993-iaisiais. Prisiglaudė nešildomoje kamaroje, nes nedideliame namelyje tada gyveno tėvai ir jauniausiojo brolio šeima.

Tėvų namuose buvo prisiregistravęs ir vyresnysis brolis Algimantas, nors gyvena kitur.

Namai ir žemė septyniems

Mirė mama. Dar po dešimtmečio – ir tėvas. Kelios dešimtys arų žemės prie namų ir namai padalyti septyniems vaikams. Rimanto mama turėjo devynis vaikus, tačiau dvi vyriausios seserys į turtą pretenzijų nereiškė.

REKLAMA
REKLAMA

Nepyksta Rimantas dėl padalintų namų, tačiau jau septyniolika metų gyvenantis tėvų sodyboje, ją prižiūrintis, pjaunantis žolę, jis liko tarsi už borto. Namuose nebeliko net namų knygos, kurios Rimanto manymu, reikia norint prisiregistruoti.

Lyg koks benamis prisiregistravo prie seniūnijos, kad galėtų gauti socialinę pašalpą, paramą maisto produktais ir maisto iš labdaros valgyklos. Mat jau seniai neturi darbo.

Registruoti žmonės užkerta kelią į paramą

Kai sužinojo, jog sesuo namuose priregistravo savo dukrą, Rimantas suprato, kas namų knygą paėmė. Tuose pačiuose namuose priregistruoti žmonės priskiriami jo šeimai, todėl jis negali gauti kompensacijos už malkas. Šiemet žiema buvo šalta. Malkų daug reikėjo. O Rimanto pašalpa – 315 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialinės paramos skyriaus vedėja Reda Každailienė svarstė, kaip galėtų Rimantui padėti.

Kadangi jis šiuo metu registruotas prie seniūnijos, išeitų, kad yra benamis ir krosnies neturi, taigi – malkų jam nereikia.

Jeigu prisiregistruotų tėvų namuose, prie jo pašalpos pridėtų čia registruoto brolio ir sesers dukros pajamas. Abu jie – dirbantys.

Pasirodo, jeigu namas priklauso septyniems, o krosnis viena – tai ir krosnis dalijama į septynias dalis. Malkos Rimantui priklausytų nebent tada, kai jis pasistatytų savo atskirą krosnį ir įsirengtų atskirą elektros skaitiklį.

REKLAMA

Kelmės miesto seniūnijos vyresnioji specialistė Vaida Sutkienė sako, jog gavęs Registrų centro pažymą, kad dalis tėvų namo priklauso jam, Rimantas galės prisiregistruoti. Nereikės nė namų knygos, tačiau malkos vis tiek nepriklausys. Mat septindalis namo – labai mažas plotas. Nebent negyvenantys name išsiregistruotų, o krosnis ir elektros skaitiklis būtų užregistruotas Rimanto vardu.

Regina MUSNECKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų