• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Daugiau nei po dešimties metų į sceną aktyviai veiklai sugrįžusi grupė „Roxette“ neatrodo praradusi formos, pirmadienį, kovo 14 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje surengtame koncerte publikai trūko tik vieno − dar daugiau dainų.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai į koncertą rinkosi pamažu ir neskubėdami, todėl pirmas įspūdis, kad arena bus tik dalinai užpildyta buvo apgaulingas − prieš „Roxette“ pasirodymą ji jau buvo beveik pilna. Kokios muzikos galima laukti ir kokio pasirodymo tikėtis buvo galima spręsti žvelgiant į susirinkusią publiką − joje dominavo porelės ir merginų grupės.

REKLAMA

Jokių įspūdingų dekoracijų ar žiūrovams skirtų žaisliukų scenoje legendinė švedų grupė nenaudoja. Yra tik pakyla, instrumentai ir apšvietimo įranga.

Maždaug 20 val. scenoje su misija apšildyti publiką pasirodė „Amberlife“. „Žinau, kad laukiant ne manęs“, − į nekantraujančios publikos šūksnius atsiliepė Edgaras Lubys. Akustinė programa buvo puiki idėja koncerto pradžiai, tiesa, tokiai muzikai nepritaikytoje metalinę stogo konstrukciją turinčioje arenoje pavieniai gitaros garsai atsimušę nuo kito arenos krašto grįždavo atgal ir sudarydavo keistą aidą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie 21 val. arenoje susirinkusi publika ėmė nekantrauti ir lyg pažadinti to žiūrovų keliamo triukšmo scenoje pagaliau pasirodė ir patys „Roxette“ nariai. Grupei sugrojus vos vieną dainą Marie Fredriksson kreipėsi į žiūrovus. „O kokia publika! Na, pagrosime senų dainų, pagrosime naujų dainų ir žiūrėsime, kas bus“, − žadėjo vokalistė.

Nuskambėjo visa serija dainų, tarp jų „The Big Love“, „Wish I Could Fly“ iš įvairių grupės albumų bei naujausias singlas − „She's Got Nothing On (But The Radio)“ ir M. Fredriksson dar kartą susižavėjusi kreipėsi į publiką: „Tiek daug žmonių čia, tai fantastiška!“. Vėliau nuskambėjo keletas dainų iš pirmojo studijinio „Roxette“ albumo „Joyride“, o „Must Have Been Love“ kaip ir buvo galima tikėtis grupė su žiūrovais atliko a capella.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Publikai puikiai priėmė tiek greitesnio tempo  kūrinius, tokius kaip vėliau nuskambėjęs „Opportunity Nox“, tiek ir lėtas lyrines dainas, kaip „Fading Like a Flower“. Vieninteliai šou elementai, jei juos taip galima pavadinti, „Roxette“ koncerte buvo puikus gitaristo solo dainos „Opportunity Nox“ pragrojime. Jis taip pat labai pamalonino lietuvių publiką per grupės narių pristatymą sugrojęs „Balnokim broliai žirgus“ melodijos motyvą.

Grupei nulipus nuo scenos trumpai atokvėpio akimirkai žiūrovai greitai pakėlė triukšmą reikalaudami „Roxette“ grįžti ir groti toliau. Grįžę muzikantai atliko keletą dainų iš ankstyvosios grupės kūrybos, o pasirodymą užbaigė vienu iš didžiausių savo hitų „She's Got The Look“.

Vos nulipusią nuo scenos grupę gerbėjai privertė dar kartą lipti atgal ir vakarą „Roxette“ baigė dviem nuoširdžiomis, visą koncertą puikiai iliustruojančiomis dainomis − „Listen To Your Heart“ ir „Church of Your Heart“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų