REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienio, kovo 13 d. vakaras prasidėjo chorams kartu su Eureka Masyte atliekant dainą „Laisvė“. Tokia buvo įžanga į vakaro temą ‒ programoje skambėjo „laisviausių“ pasaulio šalių dainos. Prieš savaitę projektą palikus Auksiniam Utenos chorui vakaro mūšyje susirungė penki kolektyvai. „Likę chorai, jau pateko į geriausiųjų penketuką“, ‒ juokavo Vytautas Šapranauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji scenoje pasirodė Ugninio Tauragės krašto choro nariai. Pristatydami publikai Italiją jie lengvai ironizavo operoms būdingą manieringumą ir priminė, kad lietuviai turėtų daugiau dainuoti gimtąja kalba. „Jeigu norėjote parodyti Italiją, ji neturėjo kvepėti lietuvišku „bambaliniu“ alumi“, ‒ kritikos negailėjo Edmundas Seilius. „Mums patiko tai, ką darėme. Manau, žiūrovams taip pat“, ‒ atsakė Liudas Mikalauskas. „Susikibę“ tarpusavyje kolegos operos solistai apsikeitė keliomis frazėmis apie, anot E. Seiliaus, scenai netinkantį farsą.

REKLAMA

Oranžinis Alytaus choras vakarui pasirinko iliustruoti Amerikiečių įvaizdį. Choristai buvo pakankamai laisvi ir energingi, kad atitiktų dainos „Ain't No Moutain High Enough“ dvasią. „Pasirinkai puikų kūrinį, kuris gerai iliustruoja amerikiečių kultūrą“, ‒ dainos pasirinkimą gyrė Kristina Zmailaitė.

Deividas Norvilas kaip vienintelį trūkumą nurodė, jo manymu, neužbaigtą Justino Lapatinsko-Laivės statulos grimą. „Kur lemputės kaktoje?“, ‒ klausė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Statislovas Stavickis-Stano su Tarptautiniu Sidabriniu choru pristatė Rusiją. Įvairių tautybių choristams šį kartą teko uždainuoti rusiškai. Komisija buvo nustebinta ir sužavėta jautraus ir profesionalaus jų pasirodymo. „Viskas pasiteisino ir mane jūsų pasirodymas labai sujaudino ir palietė. Buvo labai gražu ir profesionalu“, ‒ pagyrų negailėjo Loreta Sungailienė.

Smaragdinis Telšių choras Vienos pokylio parodija reprezentavo Austriją. Nerišlų jų dainavimą buvo sunku suprasti ir interpretuoti, tiek publikai, tiek ir komisijai. „Pažaidimai yra labai smagu ir gražu, bet nereikėtų pamiršti, kad tai konkursas. Šis kūrinys iki pusfinalio ar finalo tikrai „netraukia“, ‒ priminė K. Zmailaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniai scenoje pasirodė Danguolės Beinarytės vedami kauniečiai. Burgindiškasis choras su daina „Mano kraštas“ sekmadienio vakarą atstovavo Lietuvai. „Paprastai lietuviai naudoja švelnią lyriką, o šį kartą pamačiau tvirtą, kovingą lietuvišką pradą“, ‒ kalbėjo E. Seilius.

„Daina buvo tokia stipri, kad smulkūs judesiukai jei net pakenkė“, ‒ sakė D. Norvilas.

Komisija geriausiai įvertino Kauno Burgundiškąjį ir Tarptautinį Sidabrinį chorus, žiūrovai labiausiai palaikė kauniečius. Lyderių pozicijoje nepajudintas liko Burgundiškasis choras, o ketvirtąją vietą žiūrovų balsų lentelėje užėmęs Tarptautinis choras bendroje įskaitoje pakilo į antrąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų